Cinc dones de l’Alt Penedès creen la plataforma ‘No a la MAT’

D’esquerra a dreta, Fina Raventós, Carme Mut, Anna Gallego, Contxita Colet i Neus Pla
16/11/2021 - 11:54h

L’entitat vol coordinar-se amb altres moviments similars per fer actuacions conjuntes de tota mena al territori

Fina Raventós, Carme Mut, Anna Gallego, Conxita Colet i Neus Pla són cinc dones de l’Alt Penedès que tenen en comú la preocupació per l’avantprojecte presentat per l’empresa Forestalia i que preveu la construcció d’una línia de Molt Alta Tensió (MAT) al Penedès i, per tant, han decidit impulsar a l’Alt Penedès la plataforma ‘No a la MAT ‘ ja que consideren que a la comarca hi havia un buit en aquest sentit.

El que pretenen és treballar de forma coordinada amb altres moviments similars al territori per mostrar obertament el seu rebuig a la MAT. Elles cinc són les coordinadores de la plataforma, però darrere seu hi ha un altre grup de gent que esperen que sigui més nombrós en les properes setmanes. De fet elles es van conèixer en les darreres reunions informatives que s’han fet sobre el projecte i, per tant, creuen que s’hi anirà sumant més gent.

Dins les activitats que tenen previst fer hi ha xerrades, caminades o una parada al mercat, de les quals encara no poden donar més detalls. Es defineixen com una plataforma “ciutadana i apolítica” compromesa amb el territori.

Durant la seva presentació han assegurat que “la ciutadania necessita informació veraç per després posicionar-se i formar la seva opinió”. Des de ‘No a la MAT Alt Penedès’ aposten per la formalització d’un referèndum per decidir si establir aquesta línia d’alta tensió o no, perquè “no es pot fer aquesta gran infraestructura sense permís ni consulta”. “Això és sagrat per a nosaltres”, han assegurat.

D’altra banda, han desconfiat de la procedència d’aquest projecte i del seu destí, perquè segons han dit “ens estan venent el fum que falta energia, però l’energia que es produirà a través d’aquest projecte no serà per a nosaltres”.

També et pot interessar

Comentaris