“Som un equip que competirà al màxim per tornar amb l’Europeu de Portugal”

13/11/2021 - 11:00h

Entrevistem Pau Bargalló i Sergi Aragonès, els dos penedesencs que han estat seleccionats per Guillem Cabestany per disputar l’Europeu d’hoquei patins

Bargalló i Aragonès són dos dels molts jugadors que han sortit del planter del Noia que ara coincidiran amb la selecció espanyola que, de la mà del també penedesenc Guillem Cabestany, aquesta setmana disputarà l’Europeu d’hoquei patins a Paredes (Portugal). Amb 27 anys Bargalló compleix la sisena temporada al Barça i Aragonès, amb 24 anys, la segona a Benfica (Portugal). Si bé Bargalló ja ha vestit la samarreta de l’estatal, Aragonès s’estrenarà en aquest sentit. Espanya buscarà revalidar el títol europeu aconseguit a la Corunya el 2018. Disputaran un partit cada dia de dilluns a dissabte davant de cinc rivals (Andorra, Alemanya, França, Itàlia i Portugal).

Com va la preparació per a l’Europeu?
Pau Bargalló: Aquest any la preparació ha estat molt més intensa pel poc temps que hem tingut, però hem intentat fer un equip que competeixi amb l’objectiu de tornar amb l’Europeu de Portugal.
Sergi Aragonès: La preparació ha anat a bon ritme i ens hem preparat per començar al màxim el dilluns. Les expectatives són altes. Sabem que amb tan poca preparació serà difícil, però anem a totes.

Jugar-lo a Portugal fa que l’objectiu sigui més complicat?
P.B.: És clar que l’escenari no ens afavoreix, però nosaltres estem acostumats a jugar en pistes amb ambients contraris i mirarem de fer la nostra feina amb molta ambició i evadir-nos de factors externs.
S.A.: A Portugal el públic pressionarà molt, sobretot al nord del país, on la gent viu l’hoquei amb molta intensitat.

Com es gestionarà el fet d’haver de jugar sis partits en sis dies?
P.B.: Personalment, amb l’experiència d’aquests campionats a mi el cansament sempre m’ha arribat de cop al moment que tot s’ha acabat. Mentre estàs competint les cames tiren.
S.A.: La intensitat i les emocions del campionat et fan estar molt concentrat en la tasca i fins un dia després, quan et relaxes, no t’adones de l’esforç que has fet.

Noten el canvi de peces i d’entrenador que hi ha hagut?
P.B.: Sí que es cert que quan vas a la selecció és molt difícil que coincideixin sempre els mateixos jugadors. Crec que cada seleccionador, ara Cabestany i abans Domínguet, té les seves peces que els donen més confiança o que els agrada més el perfil de jugador, però també depèn del rendiment durant la temporada de cada jugador. Nosaltres anirem a mort amb els que som per emportar-nos el títol.

Quines sensacions es tenen quan es va convocat per primera vegada?
S.A.: Primer, un gran plaer i una gran responsabilitat. El que un vol és oferir la seva millor versió i, per descomptat, ajudar l’equip. Per a mi és un orgull poder competir per una competició que personalment jo encara no tinc.

Com veuen el fet que a les xarxes s’hagin obert tants debats reclamant alguns jugadors que no hi són?
P.B.: Jo penso que això és un bon senyal. Al final, el que veiem és que hi ha molts jugadors que es mereixen estar a la llista, però crec que els que han entrat s’ho mereixen.
S.A.: Actualment hi ha molt bons jugadors, i crec que el seleccionador ha escollit les peces adients per fer un equip a la seva manera.

Com jugarà aquesta selecció de Guillem Cabestany?
P.B.: Farem un joc molt atractiu, molt directe, de cara a porteria i amb una defensa valenta. Volem que el nostre joc sigui molt bonic perquè l’espectador en pugui gaudir al màxim.

La selecció portuguesa hauria de ser el màxim rival. Què en sabem?
S.A.: L’hoquei a Portugal és molt directe i a vegades menys tàctic. Hem de tenir molt de respecte cap a ells i tots dos tenim companys d’equip que estan a una selecció que hem de tenir molt en compte.

Anem a les seves lligues. A Portugal el Benfica no ha començat gaire bé. Tot al contrari que el Barça?
S.A.: No, estem setens a dotze punts del líder, el Porto, i aquesta és una situació que no agrada a ningú. Hi ha hagut canvi de junta, d’entrenador i noves incorporacions i tot això no ajuda gaire. Tenim la sort que amb el play-off encara podem recuperar, però el nostre objectiu és guanyar el campionat.
P.B.: El nostre balanç fins l’aturada és positiu. Vuit de vuit i líders. Hem de seguir per aquesta bona línia que hem agafat a l’inici de temporada.

Com a dos exjugadors que han estat del Noia, acabar la seva carrera esportiva al club on s’han format seria una iŀlusió?
P.B.: Sempre hi he pensat i em faria molta iŀlusió. Mai saps què et depararà el futur, però el Noia ha estat el meu club de tota la vida i me l’estimo molt. Seria molt bonic retirar-me a casa.
S.A.: Sí, tot i que no se sap mai. És el club on hem crescut, on ens hem format, el club del poble, on hi hem fet grans coses. Tot i que espero que quedi molt, sí que m’agradaria acabar la meva carrera esportiva al Noia.

També et pot interessar

Comentaris