L’Ajuntament de Torrelavit aprova un pressupost de 2,1 milions d’euros per al 202

11/11/2021 - 20:00h

Les propostes dels pressupostos participatius centraran el capítol d’inversions durant el pròxim any

L’Ajuntament de Torrelavit va aprovar dimarts un pressupost de 2,1 milions d’euros per a l’exercici del 2022, amb els vots a favor dels dos grups municipals del govern —ERC i VIT— i els vots en contra dels regidors de JxT, a l’oposició.

En aquest pressupost, es redueixen considerablement els ajuts d’entitats supramunicipals per la Covid-19 i es comencen a incorporar els estalvis derivats de les accions de millora de l’enllumenat i la instal·lació de plaques solars a l’edifici de l’Ajuntament, a més dels estalvis ja consolidats de les factures de telefonia de la corporació.

La previsió del govern municipal de Torrelavit és centrar les inversions del 2022 en l’adequació de l’antiga pista de tennis i la construcció de la pista de pàdel i el circuit d’exercici exterior a la zona esportiva, dues de les actuacions escollides com a resultat de la primera edició dels pressupostos participatius del municipi.

El regidor d’Hisenda, Sergi Urbano, va explicar que durant les pròximes setmanes es faran les prospeccions del terreny i a la primavera es licitaran les obres, que s’executaran durant el 2022.

A més, el pressupost recull també la instal·lació de la fibra òptica al barri de Can Rossell, l’únic del municipi on encara no arriba aquest servei, i un paquet de millores al Casal de Cultura, a través d’una aportació de la Diputació de Barcelona. L’alcalde, Manuel Raventós, va destacar el canvi de mobiliari de la biblioteca municipal i els despatxos, de l’aparell d’aire condicionat de la sala de plens, així com el canvi de les portes d’accés a l’edifici i l’adequació digital i tècnica del teatre i algunes sales.

El regidor d’Hisenda va remarcar la voluntat de fer un pressupost “prudent” i “realista” per fer front a les necessitats del municipi d’acord amb les seves possibilitats. “No estirarem més el braç que la màniga”, va dir Urbano al ple després que JxT anunciés la voluntat de rebutjar la proposta pressupostària del govern per al 2022.

Segons la regidora de JxT Gemma Cardús, el pressupost no recull algunes partides necessàries com la de la recollida de l’oli vegetal o el tèxtil, i té un gruix important de partides a 6€ que fa molt de temps que estan incloses com a inversió i no s’acaben executant. Tanmateix, des de JxT també consideren “preocupant” que l’arranjament de la pista de tennis s’hagi de finançar amb ajut de caixa.

Comentaris