Diumenge es presenta a Vilafranca l’Orquestra de Músiques d’Arrel

11/11/2021 - 10:53h

Formada per joves intèrprets presenta “Trencadís” un espectacle que va triomfar a la Fira Mediterrània

L’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya portarà el seu espectacle Trencadís, aquest diumenge, a les 19h, a l’Auditori Municipal de Vilafranca. Formada per joves intèrprets de diferents gèneres musicals com el tradicional, el jazz o la clàssica i provinents d’arreu dels Països Catalans, conformen una formació instrumental única que innova des de la tradició i vol ser altaveu per a la cultura popular.

L’Ajuntament de Vilafranca és un dels col·laboradors d’aquest projecte emergent que va inaugurar la Fira Mediterrània d’enguany i s’ha presentat ja amb molt d’èxit al teatre principal d’Olot o com a cloenda del 21è Festival nacional de poesia al Teatre-Auditori Sant Cugat.

Trencadís és un concert compost i dirigit per Dani López, per a més de trenta músics i la cantant solista Anna Ferrer, que recull dotze poemes musicats de poetes i poetesses d’arreu dels Països Catalans com Josep Pedrals, Clara Fiol, Rosa Vilanova, Enric Casasses, Sònia Moya Mireia Calafell, Juana Dolores Romero o la poeta vilafranquina Anna Gual.

Per conèixer millor la feina de l’OMAC, a l’Escola Municipal de Música Ma Dolors Calvet es realitza una acció de llarga durada per a l’alumnat de música tradicional. L’Orquestra ha adaptat una partitura per a aquests alumnes i el proper 19 de novembre tindrà lloc una sessió conjunta entre alumnes i orquestra en la que s’exposarà el tractament que fa l’OMAC dels instruments tradicionals del país dins del món de la música contemporània. La sessió finalitzarà amb una interpretació conjunta, a porta tancada, d’un dels temes del repertori.

També et pot interessar

Comentaris