Pere Sàbat es confirma com a candidat d’ERC a l’alcaldia de Vilafranca

11/11/2021 - 09:10h

Creu que cal un canvi “tranquil, honest i compromès” i situa l’acció climàtica, la represa econòmica i industrial i la mobilitat com a prioritats

Pere Sàbat serà el candidat a l’alcaldia de Vilafranca per ERC en les eleccions municipals del maig del 2023, tal com ha escollit el partit aquesta setmana. Sàbat es proposa liderar una candidatura transversal i preparada per governar des del minut u per engegar la transformació i el canvi “que Vilafranca necessita”.

Sàbat ha presentat els eixos del canvi amb els quals vol arribar a l’alcaldia de la ciutat. Pel republicà és el moment de començar una nova etapa a la ciutat amb un govern preparat, competent i ple d’energia per liderar els reptes que haurà d’encarar la ciutat a la propera dècada i que capgiri la decadència de l’actual govern. Sàbat ha remarcat que “volem liderar un govern amb energia, amb determinació, que torni a tenir ganes de millorar la ciutat i que faci que les coses passin. Tenim la força i l’actitud per tornar a engegar la ciutat”.

Aquesta actitud ha marcat la presentació del projecte republicà amb la idea d’iniciar una nova etapa amb més dinamisme, amb més implicació per poder treure tot el potencial que té la ciutat. Un objectiu que volen dur a terme amb un projecte de canvi profund. “El canvi que liderem és un canvi tranquil, tranquil en les formes i ambiciós en el fons perquè ens juguem els propers anys de la ciutat” ha remacat Sàbat.

Precisament Sàbat liderarà un canvi en les prioritats polítiques situant la transformació de la ciutat per adaptar-la a les polítiques d’acció climàtica situant “la salut i el benestar” en el centre del projecte de ciutat.
Polítiques d’acció climàtica, de generació d’energia, de mobilitat sostenible i eficient i l’aposta per l’impuls real del sector comercial formen part d’aquest canvi “compromès”. La reindustrialització i l’aposta per impulsar noves oportunitats industrials a la ciutat també serà un dels canvis que volen liderar els republicans, així com un canvi per reforçar l’àmbit social i en l’educatiu, una de les peces fonamentals del projecte que encapçalarà Sàbat.

Un dels eixos que des d’Esquerra Republicana s’ha situat com a prioritari és el repte ferroviari. Resoldre la situació que implica la finalització del cobriment de la via, l’estat de rodalies i la millora de les freqüències, la demanda de l’estació de trens regionals i la possible parada de l’AVE formen un eix clar de prioritats i de canvi d’actitud que Sàbat vol impulsar des del govern. A més, aquest àmbit és un dels que es considera clau per vertebrar el Penedès i situar Vilafranca com a capital de comunicació de la vegueria.

I un els punts d’aquest canvi compromès és situar a Vilafranca com una referència en la defensa de l’autodeterminació i l’amnistia per trobar una solució democràtica al conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol.
Per dur a terme aquest canvi a Vilafranca Sàbat ha assegurat que “presentarem un equip preparat per governar des del minut u, rigorós i que es comprometin a fer un govern honest i transparent”. La transparència i el canvi de forma de governar implicant les entitats, amb més participació i amb consultes populars forma part també de “l’agenda republicana” per construir una societat més forta, crítica i participativa que faci enfortir Vilafranca. Sàbat ha defensat l’aposta d’Esquerra pels Acords de Ciutat, acords transversals per marcar les línies estratègiques de Vilafranca ja que considera que és la millor manera de governar.

Una forma de governar que Sàbat situa basada en els valors que “marquen l’ADN d’Esquerra” amb el republicanisme com a bandera per tirar endavant la revolució verda, la feminista, la transparència i el compromís amb la independència.

“Liderar” el canvi transformador
Precisament Sàbat liderarà un canvi en les prioritats polítiques situant la transformació de la ciutat per adaptar-la a les polítiques d’acció climàtica situant “la salut i el benestar” en el centre del projecte de ciutat. “Volem liderar un canvi compromès amb els reptes de la ciutat, per preparar-la per les properes dècades i enfortir-la amb tot el seu potencial”. Polítiques d’acció climàtica, de generació d’energia, de mobilitat sostenible i eficient i l’aposta per l’impuls real del sector comercial formen part d’aquest canvi “compromès”. La reindustrialització i l’aposta per impulsar noves oportunitats industrials a la ciutat també serà un dels canvis que volen liderar els republicans, així com un canvi per reforçar l’àmbit social i en l’educatiu, una de les peces fonamentals del projecte que encapçalarà Sàbat.

Un partit unit i preparat
Si una cosa queda clara amb l’elecció de Sàbat és que Esquerra Republicana es presenta com un partit unit i cohesionat, “preparat pel repte de governar Vilafranca” i amb una militància mobilitzada per “aprofitar la millor oportunitat per guanyar les eleccions municipals”.

L’assemblea dels republicans també ha servit per posar en valor la feina que el partit ha fet al llarg de les últimes dècades a Vilafranca i totes les persones que han representat el partit de Macià i Companys i de Rovira i Junqueras a l’ajuntament.

A l’assemblea hi va assistir Oriol López, responsable a l’executiva nacional de grans ciutats que ha reiterat la importància de Vilafranca pel país i la necessitat d’uns governs de canvi, transformadors i que estiguin al costat de la gent.

També et pot interessar

Comentaris