Òmnium-Alt Penedès vol descobrir dones singulars de la comarca

Jordi Parella i Dolors Albanilla van presentar la mostra | 3d8
09/11/2021 - 10:12h

Han presentat la primera mostra literària amb l’objectiu de fer visibles figures que han destacat però que no han estat reconegudes

Òmnium Alt Penedès ha presentat aquesta setmana la primera mostra literària sota el títol “Dones Singulars”. Una idea pionera entre totes les delegacions de l’entitat al país i que busca, més enllà de fomentar l’escriptura i la lectura, reconèixer a través d’un relat literari el valor d’aquelles dones de la comarca que han dut a terme activitats rellevants, i d’aquesta manera, fer-les visibles perquè han estat protagonistes de fets notables, de forma anònima i altruista, però que no han rebut el reconeixement oportú.

Jordi Parellada i Dolors Albanilla van explicar que a la convocatòria hi pot participar qualsevol persona i que els treballs hauran de ser en català. Els escrits s’hauran de presentar en format editable amb una extensió màxima de 10.000 caràcters i les obres hauran d’anar signades amb el nom real de l’autor i un títol. Els treballs es podran lliurar a l’adreça electrònica altpenedes@omnium.cat o a la pàgina web omnium.cat/donessingulars i la data límit serà el 16 de gener del 2022.

No competitiva

Aquesta serà una mostra col·laborativa i no competitiva en la qual no hi haurà treballs guanyadors. Els originals que l’organització consideri adients seran publicats en un recull que es presentarà durant el mes de març de l’any vinent coincidint amb la commemoració del Dia de la Dona.
“Dones singulars” vol descobrir totes aquelles dones de la comarca per saber-ne qui eren, en quina etapa van viure, què van fer de destacable, quina implicació social va tenir i perquè es considera una dona singular.

També et pot interessar

Comentaris