La fibra del Penedès arriba a Sant Sadurní

03/11/2021 - 18:04h

En les properes setmanes els veïns i veïnes del municipi podran connectar-se a internet a través de la fibra òptica del Penedès

Després de dur a terme l’estudi i planificació, s’ha activat la fase d’execució del projecte de desplegament de fibra òptica a Sant Sadurní per part de l’empresa penedesenca Xarxes de Telecomunicacions Alternatives (XTA).

El projecte s’ha dividit en 35 sectors en els quals es desplegaran 41.000 metres de fibra òptica per arribar a totes les empreses i habitatges del municipi. En total, es podrà donar servei a través de la fibra del Penedès a més de 6.000 unitats immobiliàries. 

A més, en les properes setmanes XTA obrirà un punt d’atenció a Sant Sadurní , a la Rambla Generalitat, 40, per ser més a prop de tots els veïns i veïnes. 

Inicialment, XTA tenia per objectiu aconseguir que totes les llars i empreses del Penedès tinguessin accés a internet, arribant on els altres operadors no arribaven per tractar-se de polígons o nuclis poc poblats.

Ara, fa un pas més enllà i també tindrà presència a municipis com Sant Sadurní , que ja compta amb fibra òptica, amb la voluntat que tots els veïns i veïnes tinguin accés a l’internet del Penedès, reduint així la seva petjada mediambiental.

XTA compta amb més de 12.000 clients i té presència a 33 municipis de la demarcació. 

Comentaris