Alba Castellví acaba de publicar el llibre “Educar adolescents”

02/11/2021 - 13:45h

Al llibre exposa un ventall d’estratègies pràctiques que l’autora ha pogut contrastar

Al llibre Educar adolescents (títol que a la coberta apareix amb altres adjectius ratllats, com ara “insolents”, “mandrosos”, “egoistes”…). Alba Castellví exposa un ampli ventall d’estratègies pràctiques que ha pogut contrastar a la seva consulta de mediadora familiar i també com a mare. D’aquesta manera, l’obra que acaba de publicar conté diverses propostes, per adaptar-se a cada context.

Castellví, autora de l’exitós Educar sense cridar (2016), del qual ara ses n’ha publicat l’onzena edició amb 20.000 exemplars venuts, ha pogut comprovar que a l’origen de la problemàtica amb la qual es troben els pares d’adolescents hi hala manca d’eines i propostes concretes. Aquest manual demostraque és possible entendre’s amb els fills “en aquella edat difícil”. Alba Castellví, nascuda a Sant Sadurní d’Anoia el 1976, és sociòloga, mestra i mediadora de conflictes. Professora de la Universitat de Barcelona, fa nombroses conferències i tallers per a famílies d’infants i adolescents.

L’entesa entre pares i fills

En el punt de partida de les estratègies i consells que es poden trobar en aquest llibre hi ha la confiança en una “educació respectuosa, responsabilitzadora i serena”, bàsica per a l’entesa entre pares i fills. Des de les primeres pàgines, Educar adolescents es mostra deutor d’aquell primer manual, que vol “acompanyar els fills entre els quatre i dotze anys en el camí cap a l’autonomia”. Com la mateixa autora exposa en la presentació de l’obra, són les mateixes famílies, les que “m’han demanat que les acompanyi una mica més, mentre encara conviuen amb uns fills que han crescut i ara tenen altres necessitats i altres maneres de relacionar-se”.

Per a Castellví, el contacte amb d’altres pares i algunes notícies dels mitjans, evidencia que en l’adolescència dels fills molts progenitors se senten sols a l’hora d’afrontar algunes problemàtiques. Així, no són tan sols els fills, els qui requereixen un acompanyament.

També et pot interessar

Comentaris