El Teatre Casal de Vilafranca presenta la temporada d’espectacles 2021/2022

Representants del Casal de Vilafranca i alguns dels artistes que actuaran al teatre vilafranquí.
26/10/2021 - 18:44h

Inclourà 25 muntatges entre teatre, música, dansa, màgia, propostes familiars i sis retransmissions d’òpera des del MET

El Teatre Casal de Vilafranca ha presentat aquest dimarts la programació d’espectacles que es podran veure a l’escenari de l’entitat que aquest any celebra el centenari del teatre i més concretament entre el mes de novembre que ve i el març de 2022.

Una temporada que inclou 25 propostes escèniques de tot tipus -humor, dansa, música, màgia i teatre-, però també cicles amb un fil conductor que uneix les seves propostes entre sí. Per exemple, el ‘Cicle Platea’, format per espectacles per a un centenar d’espectadors que s’asseuran a tocar dels artistes intèrprets de muntatges pensats a partir d’obres literàries; i tres propostes de dansa popular que configuren el ‘Cicle Arrels de Dansa’ amb tres esbarts dansaires: L’Esbart Rocasagna de Gelida, l’Esbart Manresà i l’Esbart Maragall.

Aquesta serà la primera programació posterior a la pandèmia amb aforaments recuperats i el programa més ampli que s’havia presentat fins ara al teatre vilafranquí. Un format que especialitza la seva oferta amb aquests dos cicles concrets i adaptant constantment els formats per assolir el millor resultat pel públic. Els dos cicles esmentats van acompanyats d’espectacles familiars, amb entrada gratuïta per als socis i fills d’associats de l’entitat; i d’una novetat destacada: la projecció en alta definició, amb un nou equip de so i en directe a la pantalla gran de cinema del teatre, de sis òperes del Museu Metropolità d’Art (MET) de Nova York. Les connexions es faran en tots els casos a les 18.55h i les primeres òperes a representar seran “Euridice” de Matthew Aucon i “Cindirella” de Massenet.

Emoció per tornar

La presentació de la temporada del Teatre del Casal de Vilafranca 2021/2022, a càrrec del gerent, Salvador Casals, ha comptat amb la destacada presència de quatre dels artistes o representants de companyies que portaran els seus espectacles a la capital penedesenca. Tots ells han destacat l’emoció de tornar als escenaris després de mesos de pandèmia.

D’una banda, l’actor Joan Pera, que ha actuat moltes vegades al Casal, ha destacat la seva bona sintonia amb el teatre vilafranquí, que ha definit com “estar a casa”. Pera ha dit que l’espectacle ‘Una estona amb Joan Pera’, previst pel 20 de novembre, “és el més Joan Pera i el més humà que he trobat”. “M’agrada traslladar al públic humanitat, que porta a una simpatia, una rialla, una complicitat i a estar una estona bé”. “M’agrada crear humor i màgia”, ha afegit Pera.

Jordi Rosell, responsable de l’Esbart Rocasagna de Gelida, ha presentat l’espectacle ‘A la panxa del bou’, que es podrà veure el 13 de novembre en el marc del cicle ‘Arrels de dansa’. “És un nou espectacle que portem tres anys preparant i que volíem preestrenar l’any passat, però que no vam poder estrenar fins aquest estiu a Gelida”, ha dit Rosell, que també ha remarcat que és el primer projecte artístic en 53 anys de l’esbart gelidenc que parteix “des de zero, tant pel que fa a la música com el vestuari”.

El muntatge inclourà una desena de danses per escenificar les 10 essències i sentiments de personatges del conte del Patufet. “La música és de la cobla ‘La Mitja Lluna’ de Tarragona i també hi ha un treball d’interpretació”, ha conclòs Jordi Rosell.

L’actor Ivan Caelles, de la seva banda, ha estat a la presentació a Vilafranca per explicar el seu muntatge ‘Poldo’, inclòs en el marc d’obres de petit format del ‘Cicle Platea’ i que es tracta d’un monòleg fet a partir de l’obra literària ‘Quan arriba la penombra’ de Jaume Cabré. “És un llibre que em va fascinar i el projecte neix en plena pandèmia”, ha reconegut Caelles i que s’ha mostrat convençut que “calen explicar aquestes històries -per exemple, sobre els efectes de la Guerra Civil- tot i que obren ferides”. “‘Poldo’ és un drama, però també conté molta ironia, perquè Cabré és irònic”, ha dit també Caelles, que ha conclòs: “No entenc que un país en què anem de democràtics i moderns encara hi hagi milers de cossos a les cunetes”.

Finalment, els actors Marta Joan i Pancho García, de la companyia ‘Minimons’ i com a representants dels espectacles familiars han explicat aquest dimarts al Casal que pels dies 7 i 8 de gener de 2022 proposen ‘El teatre dels records’. Es tractarà de diversos passis amb petits grups d’espectadors que, en franges de 3 hores al matí i 3 hores a la tarda, podran endinsar-se en records de la Vilafranca de fa un segle, que és quan es va inaugurar el teatre vilafranquí.

Finalment i després de desvetllar-se els 24 espectacles previstos, Salvador Casals ha apuntat que hi haurà un darrer acte sorpresa, però que, precisament per mantenir-lo en sorpresa, no n’ha avançat cap detall.

Per consultar tota la programació prevista, clica aquí.

També et pot interessar

Comentaris