Tots Sants de 9?

25/10/2021 - 20:59h

Els Verds assagen pel que seria el primer 3d9f de la represa i Sants, Xiquets de Tarragona i Capgrossos anuncien gamma alta de 7 i potser algun castell de 8

Castellers de Vilafranca, Castellers de Sants, Xiquets de Tarragona i Capgrossos de Mataró. Aquest serà, segons ha tocat per sorteig, l’ordre en què les colles castelleres actuaran dilluns per la diada de Tots Sants, que començarà a les 12h a la plaça de la Vila.

Hi ha ganes de retrobar-se, després d’un any sense poder-celebrar una de les jornades castelleres més importants que viu la plaça de la Vila.

Tot i que enguany sembla que l’alçada dels castells no és l’important, des dels Castellers de Vilafranca tenen clar que la colla ha nascut per fer grans construccions i així ho ha deixat clar el seu cap de colla, Sisco Benet, que ha afirmat en la presentació de la diada ara ja no es conformen en fer diades de retrobament sinó que el que volen és “sortir a fer castells com més grans millor”. Benet ha apuntat que no portarà a plaça cap castell que no estigui per descarregar, però que la seva voluntat és seguir assajant el 3d9f, al qual ja han posat sisens sense xarxa i cassoleta amb xarxa.

Possible castell de 9
“La colla, la plaça i l’afició en té moltes ganes i, per tant, si ho veiem factible, tirarem el 3d9f per Tots Sants”, ha anunciat.
Pel que fa als altres castells, Benet a dit a la premsa que el que ha de fer la gent és anar a la diada “per veure bons castells” i que té preparades “totes les cartes que ens poguem imaginar en l’actualitat”, tot i que en el moment de la roda de premsa quedaven encara tres assaigs importants per acabar de decidir les construccions.

Preguntat pel pilar de 6 que els va caure diumenge a Sant Cugat del Vallès – i que van deixar en carregat-, el responsable dels verds ha apuntat que abans de tirar-lo a plaça n’havien fet 15, però que diumenge va patir “una rebrincada que no ens esperàvem” i per això va caure. Segons Benet, el pilar és una mica més lent que altres anys, entre altres coses, perquè l’enxaneta és més petita.

La caiguda, però, ha dit, els fa ser “més humils perquè potser en comptes de fer-lo 15 vegades a assaigs abans de portar-lo a plaça doncs a partir d’ara el farem 20”. Pel que fa a l’espadat que tancaria la diada de Tots Sants, però, ha comentat que fins i tot s’està plantejant fer el de 7 ja que també l’han fet ja diverses vegades a assaig.

La resta, castells de set i mig o algun possible de 8
Totes les colles convidades a la diada del dia 1 han compartit que serà una diada molt emocionant, que tenien moltíssimes ganes de tornar i que, tot i que es veuran castells més petits que abans de la pandèmia, totes portaran a Vilafranca els millors castells que poden fer en l’actualitat.
Així, des dels Castellers de Sants, Pol Batlló ha apuntat que la colla es pren aquests últims mesos de l’any com una pretemporada per l’any que ve i que volen deixar la colla a la nova junta i tècnica el màxim preparada possible.

La de Tots Sants serà la primera diada d’enguany dels de Sants, Batlló ha explicat que tots els poms de dalt són nous i, per tant, el que portaran a Vilafranca són castells de set i mig

Des dels Xiquets de Tarragona, Alfredo González s’ha expressat de forma similar als de Sants, tot i que volen fer un pas més i intentar un castell de 8, sempre que els assaigs que queden els donin les garanties suficients. En aquest cas seria el 3d8, tot i que el que prioritzaran és que siguin “castells segurs. No volem fer un pas endavant per fer-ne dos enrere. El que està clar és que portarem el millor que tindrem”.

Finament la cap de colla dels Capgrossos de Mataró, Roser Herreros, ha recordat que la seva colla sempre ha fet “el màxim” a Tots Sants i que fins i tot han portat millors castells a Vilafranca que a la seva diada. Segons Herreros, els Capgrossos estan treballant per poder portar el primer 4d8 de la seva represa el dia 1 a Vilafranca, acompanyat d’altres construccions de gamma alta de 7.

Un matí ple d’activitats

La jornada castellera de Tots Sants, organitzada pels Castellers de VIlafranca, començarà a les 9 del matí amb matinades per, seguidament, fer un esmorzasr a Cal Figarot. A les 11h hi haurà concentració de les colles a la plaça Jaume I i, també, tradicional fotografia de família dels Verds. A les 12h començarà la diada, després del Cant dels Segadors.

Sistema de rondes

L’actuació de Tots Sants no funcionarà com sempre, pel que fa al sistema de rondes ja que volen que sigui una diada el més àgil possible. Així, els Verds han decidit que els castells inferiors a la td7f es faran de forma conjunta al final de cada ronda. En canvi, tots aquells superiors a la td7 sí que tindran el seu moment i es podran fer en solitari.

També et pot interessar

Comentaris