Dissabte s’habilita un punt de vacunació sense cita prèvia a Vilafranca

21/10/2021 - 16:18h

Es vacunarà a tothom que ho necessiti a l’edifici de l’Ajuntament de Vilafranca de 9.30h a 13.30h

Aquest dissabte 23 d’octubre s’habilitarà un punt de vacunació contra la Covid-19 sense cita prèvia a Vilafranca del Penedès. Les persones majors de 12 anys que encara no tinguin cap dosi poden vacunar-se en l’espai que s’habilitarà amb aquesta finalitat a l’edifici de l’Ajuntament de Vilafranca, al carrer de la Cort, 14, de 9.30 a 13.30 hores. Cal portar la targeta sanitària individual o document d’identificació (DNI, passaport, NIE…) i els menors de 16 anys hi ha d’anar acompanyats.

La vacunació és, a hores d’ara, l’eina més eficient per contenir l’expansió de la pandèmia de la COVID-19. Al mes de març, el sistema de salut es va preparar per poder administrar 365.000 dosis setmanals de vacunes durant un període de 24 setmanes. A partir del mes de setembre, després d’haver administrat mes d’11 milions de dosis, el sistema de salut va continuar amb la campanya de vacunació per arribar a tots els col·lectius susceptibles de rebre la vacuna i reforçar els que són especialment vulnerables.

Actualment, la campanya intensiva de vacunació s’adreça a tots els sectors de població que encara no s’han vacunat i inclou les persones a partir de 12 anys. Per a la primera dosi, es pot demanar cita prèvia a la web vacunacovid o accedir a la vacunació sense demanar cita prèvia, adreçant-se a algun dels punts de vacunació disponibles al web o contactant amb el centre d’atenció primària. Per a la segona dosi, se cita la persona a través d’un SMS al mateix punt on s’ha posat la primera.

Les vacunes s’administren principalment als centres d’atenció primària. Durant la campanya de vacunació massiva, van habilitar-se alguns espais més grans. A Vilafranca del Penedès es va vacunar al local dels Falcons al Molí d’en Rovira inicialment i després a Cal Figarot, seu dels Castellers de Vilafranca al centre de la vila. A partir del setembre, alguns d’aquests espais de vacunació massiva van tancar, però la vacunació continua als centres d’atenció primària i en espais de suport en alguns casos. 

També et pot interessar

Comentaris