Gairebé una diada normal

Un moment de la diada de Santa Teresa. FOTO: Mar Rovira (ACN)
18/10/2021 - 10:58h

La diada castellera de Santa Teresa del Vendrell es va celebrar amb interacció entre les colles i sense límit de públic

El Vendrell va celebrar diumenge la diada de Santa Teresa, la primera jornada castellera sense restriccions d’aforament ja que el Procicat va aixecar divendres la majoria de les restriccions fins ara vigents.
La plaça Vella es va omplir de públic i les colles hi van actuar després de dos anys de parada per la pandèmia de la Covid-19. Els Nens del Vendrell van aixecar un 3d7, un 4d7 amb agulla i un 4d7; la colla Jove Xiquets de Tarragona un 3d7 amb agulla, un 5d7 i el 4 d7 amb agulla i la colla Joves dels Xiquets de Valls va fer un 3d7 amb pilar, un 3d8 i el 4d7.

Però l’alçada dels castells en aquesta ocasió semblava que donava igual. L’important era tornar a fer-ne i, a més, d’una manera gairebé idèntica a la pandèmia.

Els castellers del Vendrell, de la Jove de Tarragona i de la Joves de Valls van entrar a plaça passada les 13h i van compartir espai tal com feien abans de la pandèmia. La jornada castellera es va allargar durant gairebé dues hores en una actuació prou ràpida i àgil per part de les tres colles.

La diada va arrancar amb el 3d7 dels Nens del Vendrell que van aixecar el seu primer castell de la represa sense dificultats. “Ens hem sentit molt bé, hem tornat a fer el que ens agrada i ho hem fet còmodament, estrenant moltes persones. Aquesta última setmana ha estat organitzativament una tortura, però poder fer la diada així ha estat un regal”, va afirmar a l’ACN el cap de colla dels Nens, Jordi Pellicer, que tenia l’emoció a flor de pell i va assegurar que tardaria dies a assimilar la jornada.

En la primera ronda, els castellers de la Jove de Tarragona van estrenar el primer 3d7 amb agulla de la represa.

“Fer el 5 era important per la canalla perquè s’havien de fer els poms conjunts”, va apuntar el cap de colla dels liles, Jordi Alomà. I va afegir que van fer castells de la gamma alta de 7 per provar i rodar els més menuts, però també la resta de membres. “El Vendrell és un lloc que ens ha donat moltes alegries i, enguany, no ha estat en forma de grans castells, però si d’una tornada a la normalitat”, va subratllar. La Joves de Valls també ha tancat la primera ronda amb el 3d7 amb agulla.

En la segona ronda, els vendrellencs van optar pel 4d7 amb agulla, mentre que els de la camisa lila van fer un 5d7 i els vallencs van completar el 3d8, l’únic castell de 8 de la jornada. “Hem fet primer el 3d7 amb el pilar per anar tranquils, ja l’havíem fet a la diada del Pati; després dels assajos tothom es creia i tenia confiança amb el 8”, va destacar el cap de colla de la Joves de Valls, Jaume Martí.

Els vallencs ja pensen en la diada de Santa Úrsula on volen aixecar construccions de vuit. “Com a mínim farem el 3d8 i seguirem treballant per fer el 4d8, estem començant, no farem cap bogeria”, va afirmar Martí. Tant els castellers vendrellencs com els vallencs van plantar el 4d7 en la tercera ronda mentre que els tarragonins van aixecar un 4d7 amb agulla.

“Estem molt contents de tornar a tenir contacte amb la gent, no hem pogut compartir pinyes amb el públic, però han estat a plaça de forma normal i hem pogut compartir les pinyes amb els companys de les altres colles, hem tornat a la normalitat”, ha celebrat al final de la diada Alomà. En la mateixa línia, es va manifestar Martí, que es va mostrar satisfet pel resultat de l’actuació. “Estem molt contents de tornar a ser tots a plaça i que ens hagi sortit tot com ho havíem previst, i ens fa molta il·lusió tornar a actuar amb altres colles i ajudar-nos entre nosaltres”, va afirmar.

La diada es va tancar amb un pilar de 5 i tres pilars de 4 per part dels Nens i amb dos vanos de 5 de les colles convidades. La jornada va acabar de forma molt festiva, amb la canalla al coll dels castellers i alçant els mocadors per celebrar l’actuació i, sobretot, el retorn dels castells.

També et pot interessar

Comentaris