El Casal de Vilafranca presenta un espectacle del reconegut mestre de la rumba ‘Petitet’

15/10/2021 - 11:00h

L’acte es farà el dia 30 d’octubre amb 25 persones entre músics i artistes sota el títol “La rumba a Catalunya”

Aquest dimecres es va presentar al Teatre Casal l’espectacle La Rumba de Catalunya, del reconegut percussionista gitano Petitet, que tindrà lloc el proper dissabte, 30 d’octubre a les 20 h al Teatre Casal i que dirigeix el mateix Joan Ximénez, Petitet. A la presentació hi van assistir el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, el gerent de l’entitat, Salvador Casals, i la membre de la junta Rosemay Chehab, així com el mateix Petitet, l’ànima d’un espectacle que compta amb la coŀlaboració de l’Ajuntament de Vilafranca. La intenció principal de la funció és dur a l’escenari una representació de les diferents rumbes aparegudes a Catalunya amb l’arribada de l’ètnia gitana, i per aquest motiu reuneix a l’escenari 25 persones, entre músics i artistes, com ara Los Graciosos (Perpinyà), Miliu Calabuch, Onclu Jonet, Yumiyuis Hernández (Mataró), Johnny Tarradellas, Peret Reyes, Dani Pubill (Carrer de la Cera), Paco Farte (plaça Espanya), Yumitus del Pichón (Gràcia) i Antonio Giménez Cocho (Lleida), conservant part de la secció de cordes del Liceu del projecte anterior de Petitet, La Simfònica del Raval. D’aquesta manera ens porta tots els matisos de les rumbes fetes a Catalunya.

Una altre particularitat a destacar és que amb la compra de l’entrada també es podrà gaudir prèviament, a les 18 h, de la projecció del documental Petitet, dirigit per Carles Bosch, guanyador dels Premis Gaudí, Docs i Ficat.
Les entrades es poden adquirir a la web del Teatre Casal, www.teatrecasal.com o a les oficines de l’entitat els laborables de 17 a 20 h i a taquilla a partir d’una hora abans de l’espectacle.

Trajectòria del Petitet

Percussionista essencial de la rumba (bongó i pailes amb artistes com Gato Pérez, Lolita, Chipén o Los Amaya), ha estat omnipresent en desenes de gravacions dels millors rumberos i amb quinze anys va fundar el grup de rumba-disco-funk Tobago junt amb Johnny Tarradellas, Ramoncito Giménez i Rafalet Laceras i van publicar dos discs: Rumbamanía (1978) i Piña Colada (1980). Als anys 90 va fundar el grup Rumbeat. Va participar a l’acte de cloenda dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 amb Peret, Los Amaya i Los Manolos.

També creà la música de la sèrie de dibuixos animats de la mascota dels Jocs, Cobi, creada pel dissenyador Javier Mariscal. Ha fet col·laboracios amb músics d’altres gèneres, com Marina Rossell o Raimundo Amador.
L’any 2013 va morir la seva mare, a qui li va prometre que portaria la rumba al Liceu, una promesa que va poder complir fusionant l’Orquestra Simfònica del Petitet amb l’Orquestra Simfònica del Liceu en una posada en escena de 75 músics. D’aquesta experiència, en va sortir el documental Petitet, dirigit per Carles Bosch.

També et pot interessar

Comentaris