ERC exigeix al govern de Vilafranca l’ampliació de l’habitatge social

14/10/2021 - 11:17h

Els republicans també demanen la creació d’un Consell Local sobre la qüestió per tal de poder participar més en les decisions

El grup d’ERC a Vilafranca ha presentat aŀlegacions al Pla Local d’Habitatge, ja que considera, entre altres coses, que cal que el govern ampliï les previsions d’habitatge social. A més, creu que el document ha de ser més concret per tal de donar resposta “a la necessitat d’habitatge i a l’increment del preu del lloguer”.

Un dels aspectes que els republicans posen en relleu és que els objectius del Pla queden reflectits, però es dona bona part de l’impuls, la cerca d’oportunitats i el desenvolupament en mans privades. Així, el portaveu Pere Sàbat ha apuntat que “no es pot fiar la política d’habitatge exclusivament a la iniciativa privada”. A més, ERC demana que l’acció pública actuï com a garant de l’assoliment dels objectius del pla i del desenvolupament d’una política d’habitatge pensada per fer front a la crisi habitacional que pateix la ciutat.

Amb aquesta finalitat cal, segons ERC, que el Pla determini i enfoqui de millor manera els objectius i no es faci trampes al solitari a l’hora de fer els números. En posen aquest exemple: “No es pot assumir que habitatges rehabilitats i que passen durant uns anys a disposició de l’Ajuntament, o els habitatges de la xarxa de mediació, formin part del parc estable d’habitatges, perquè no es poden consolidar”.

A banda, segons ha comentat Quim Barceló, membre de la comissió d’habitatge, una de les reivindicacions que més s’han compartit de manera transversal durant aquests anys és la manca de participació real d’aquest ens on, segons Barceló, el govern “només informa d’alguna cosa, però ni es vota ni hi ha cap mena de diàleg”.

Per resoldre el que ells consideren “manca de transparència i de participació”, els republicans proposen la conversió de la Comissió en un Consell local d’Habitatge, però deixen clar que les funcions de seguiment han de quedar reflectides com a òrgan de gestió del Pla.

Els republicans posen com a exemple l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que va obrir un període de participació ciutadana per tal que la ciutadania i les organitzacions o entitats interessades poguessin fer aportacions en l’elaboració del Reglament del Registre municipal d’habitatges buits de Vilanova i la Geltrú.

També et pot interessar

Comentaris