L’oposició del Vendrell critica la renúncia de l’alcalde a la dedicació exclusiva

07/10/2021 - 11:24h

Creuen que l’actitud de Kenneth Martínez és absolutament irresponsable i demanen explicacions per saber detalls de tot plegat

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va anunciar en l’últim ple que durant un màxim de nou mesos compaginarà les seves funcions d’alcalde amb la seva carrera professional. Concretament, haurà de treballar a jornada completa al Departament d’Educació per consolidar la seva plaça d’inspector i, per tant, va renunciar a la dedicació exclusiva que tenia fins aleshores .

Davant aquestes circumstàncies, els grups de l’oposició han criticat aquests fets, ja que no consideren adient que el Vendrell “tingui un alcalde que exercirà les seves funcions durant el seu temps lliure, ja que és una situació molt preocupant i una manca de responsabilitat”.

Segons l’oposició, aquest anunci ve acompanyat de “manca d’informació i importants incerteses: en cap moment s’ha explicat com és possible compaginar una feina a jornada completa i en un altre municipi amb les seves responsabilitats com a batlle, un càrrec que fins ara requeria la dedicació exclusiva del Sr. Martínez, i per la qual percebia 52.900€ anuals”.

De la mateixa manera, afirmen que no s’ha explicat qui assumirà les tasques d’alcaldia quan Martínez no les pugui dur a terme, ni com incidirà la seva absència en el funcionament de l’administració local ni amb el desenvolupament d’aquells tràmits i gestions que s’hagin de realitzar en horaris determinats.

Per altra banda, des dels grups de l’oposició han exigit explicacions i màxima transparència en tot plegat.

“Cal donar explicacions detallades sobre com es pensa governar un municipi de gairebé 40.000 habitants només dedicant-hi unes hores a la setmana. Per altra banda, cal assenyalar que Martínez es va presentar a les oposicions ja sent alcalde, amb la qual cosa sabia perfectament que hauria de deixar la plena dedicació com a alcalde per a fer el període de pràctiques per obtenir la plaça de funcionari”.

Finalment, l’oposició considera que l’alcalde ha pres la decisió de prioritzar la seva carrera professional per sobre de les seves responsabilitats al capdavant del govern del Vendrell. Un posicionament legítim, afirmen, però “irresponsable i que deixa en un segon pla les necessitats dels vendrellencs i de les vendrellenques”.

També et pot interessar

Comentaris