El Vendrell tanca la zona blava del solar del carrer Cerdanya per irregular

07/10/2021 - 10:54h

L’espai passarà a ser un aparcament privat que haurà de pagar per l’activitat econòmica en funció del nombre de places que habiliti

La zona blava per a l’aparcament de vehicles que funciona des de fa anys al solar del carrer Cerdanya, 3-5 i 7-9 del Vendrell ja ha passat a la història.

El grup Som Poble-ERC va portar una moció al ple del mes de juny on es demanava el cessament de l’activitat de la zona blava ja que considerava que era iŀlegal.

En el ple van explicar que l’aparcament amb 41 places i que gestionava fins ara una empresa amb un 68% de capital privat i el 32% restant públic (amb participació del consistori vendrellenc) es trobava en un solar el lloguer del qual es pagava amb diners públics i se’n beneficiava una companyia privada.

La Secretaria de l’Ajuntament del Vendrell va emetre un informe el maig del 2017 sobre aquesta iŀlegalitat i des de Som Poble-ERC es va apuntar que des d’aleshores l’Ajuntament no havia fet res per posar fi a la situació més enllà de deixar de pagar el lloguer del solar.

Aquest fet va provocar que l’administració pública arribés a ser desnonada per la propietat del solar per no pagar el lloguer i, a més, va ser condemnada a pagar 15.000 euros per rebuts no abonats. A més, els serveis jurídics de l’Ajuntament del Vendrell van fer el setembre del 2019 un informe que declarava la zona blava en aquell indret com a iŀlegal.

El govern aleshores hi va votar en contra perquè, segons ells, ja s’havien fet els passos jurídics i administratius que reclamava el principal grup a l’oposició perquè l’empresa que gestiona l’aparcament, Parven 93, SL, cessés l’activitat com a zona blava a l’indret.

I així ha estat. A partir d’ara el solar passarà a ser un aparcament privat, també gestionat per la mateixa empresa, que haurà de pagar per l’activitat econòmica en funció del nombre de places que habiliti en el futur aparcament.

També et pot interessar

Comentaris