La basílica de Santa Maria tindrà un nou rosetó inspirat en el Penedès

06/10/2021 - 11:00h

Serveis Mèdics Penedès en serà el mecenes d’un projecte que ha dissenyat l’artista Fèlix Plantalech

Aquesta setmana s’ha presentat el dibuix del nou rosetó que lluirà la basílica de Santa Maria de Vilafranca a finals d’any, si no hi ha cap contratemps. L’empresa Serveis Mèdics Penedès, amb el doctor Panyella al capdavant, serà el mecenes dels 10.000 euros que tindrà el cost de construcció d’aquest nou rosetó, que s’instal·larà en un dels laterals principals de la basílica, el primer a tocar del Palau Baltà, dissenyat per l’artista vilafranquí Fèlix Plantalech que en el seu projecte ha volgut expressar “l’alegria de viure” inspirant-se en La Danse, d’Henri Matisse.

Sota un fons amb diferents tonalitats de colors blau, verd, marró i groc, que representen el mar, la vinya i el bosc, la terra i el raig del sol, apareixen quatre ceps que formen una dansa que recorda la famosa pintura del pintor impressionista francès. Plantalech ha treballat en el disseny sobre paper (3×3) i ha escollit els colors i els tipus de vitralls (una trentena de tonalitats diferents) que s’utilitzaran per muntar el rosetó, que tindrà un diàmetre de 2,60 x 2,60 metres.

A partir del disseny de Fèlix Plantalech, el rosetó el muntarà el Taller de Vitralls Can Pinyonaire de Girona, dirigit per Anna Santolària i on hi treballa la vilafranquina Txell Colomer. Aquest taller, situat en ple Barri Vell de la capital gironina és un dels pocs que existeix a Catalunya que es dedica íntegrament a la restauració i construcció de vitralls.

També et pot interessar

Comentaris