La Cumprativa de Llorenç del Penedès organitza aquest octubre un festival de poesia

Avatar
01/10/2021 - 16:00h

La sessió d’aquest divendres, 1 d’octubre, tindrà un caire reivindicatiu i social, amb participació lliure

Arriba “Cumprasia, biaix poètic” o, el que és el mateix, un conjunt d’actes per celebrar la poesia durant tot aquest octubre. Des de La Cumprativa de Llorenç del Penedès es vol donar rellevància a aquesta expressió literària a cops menystinguda, però també fer arribar al públic en general les tendències actuals, de vegades desconegudes, i apropar la poesia al poble i comarca. Amb aquesta propòsit s’han programat un total de quatre sessions que es faran els quatre divendres del mes d’octubre tots, en horari de 2/4 de 10 del vespre.

L’inici serà avui, 1 d’octubre, dia assenyalat pels fets històrics recents. Serà un acte obert a qualsevol persona que estigui disposada a recitar un poema, propi o no. L’únic requisit que es demana és que el poema tingui un caire reivindicatiu o social. Aquesta serà la primera de les fórmules proposades en l’intent de demostrar que la poesia té diferents veus i formes d’expressió.


El 8 d’octubre serà el torn de la poesia més propera. Cinc autors vinculats al poble de Llorenç del Penedès mostraran el seu mestratge en el domini de la lírica a través d’un recital emocionant on poder descobrir el bo i millor del seu repertori. Hi participaran Roser Guasch Bea, Carles Figueras Calvo, Maica Rafecas, Nati Soler Alcaide i Alba Vinyes Lasso, posseïdors tots ells d’un ric imaginari que han plasmat en les seves obres publicades els darrers anys.

El divendres 15 d’octubre serà el dia en el que es comptarà amb la reconeguda escriptora Dolors Miquel –o com ella vol que la coneguin ara, Lola Miquel–, poeta catalana que ha publicat des dels 90 del segle passat disset llibres de poesia, l’últim dels quals, Sutura, aquest mateix 2021. La seva obra poètica, no mancada en ocasions de polèmica, ha estat reconeguda i premiada en nombroses ocasions, darrerament amb el Premi Crítica Serra d’Or de Poesia 2020 i Premi de la Crítica de poesia catalana 2020, ambdós per l’obra Ictiosaure. Com ella ha escrit a Genealogia: “Era una dona abocada a escriure llibres o a morir (…) La poesia feia miracles”.

Finalment, el 22 d’octubre, La Cumprativa serà visitada per Jordi Llavina, escriptor, poeta, professor i crític literari. Tot un referent al Penedès, ha treballat en el món editorial, el periodisme i l’educació. Compta amb una dilatada i reconeguda trajectòria, on ha publicat una vintena de llibres, alguns reconeguts amb importants premis literaris –un dels darrers amb el seu llibre El Magraner, guardonat amb el 43è Marià Manent. En aquesta ocasió farà una lectura comentada dels seus darrers llibres de poesia publicats.

Amb aquest festival La Cumprativa aposta fort per donar un impuls a la cultura i a l’art, tot posant de manifest els valors d’aquest ateneu, la implicació de les persones que en formen part i la reivindicació de Llorenç com un punt de referència cultural en el mapa.

També et pot interessar

Comentaris