Torna al Teatre Casal de Vilafranca una nova edició de l’Escena Penedès

Un moment de la presentació del festival i el seu cartell, obra de Toni Galitó | 3d8
01/10/2021 - 15:20h

Del 8 al 12 d’octubre es representaran cinc obres de teatre maridades amb caves del Penedès

El Casal Societat La Principal i la Coordinadora de la GATAP de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya organitzen la 4a edició del Festival Escena Penedès, que tindrà lloc al Teatre Casal del 8 al 12 d’octubre. Cinc grups amateurs de teatre penedesencs oferiran els seus darrers muntatges teatrals en unes sessions que estaran maridades amb diversos caves del Penedès.

Aquesta setmana s’ha presentat aquest festival que, tot i la pandèmia, l’any 2020 no va interrompre la seva programació anual, que consolida un format de festival eminentment penedesenc. L’objectiu des del primer dia ha estat mostrar el treball dels grups amateurs de teatre a la capital penedesenca, en un format atractiu per al públic, però alhora fomentar un cap de setmana de convivència, formació i treball en xarxa dels grups de teatre. En paral·lel es busca promoure el maridatge de la cultura del vi i les arts escèniques al cor del Penedès. Enguany es recupera el Premi Rosa Florido, integrant-lo al festival.

Mostra

El primer dels espectacles serà el divendres 8 d’octubre a les 20.30h al Teatre Casal i anirà a càrrec del Grup MaGreTCompanyiaTeatral de Vilafranca, amb l’obra de David Ives La deessa de les pells. El dissabte 9 d’octubre a les 20.30h, també al Teatre Casal la Companyia de Gelida Les Escoles Gelida Teatre representarà l’obra Finestres indiscretes. Una mirada cap a tres situacions diferents dins una mateixa obra que han estat escrites per Irene Puig, Carol Codó i Jordi Pujol. Per al diumenge, 10 d’octubre, a les 11.30 h, el grup L’Escorça Teatrede Sant Joan de Mediona, representarà l’obra d’Òscar Ros Ramallets, El gran circ leone, una obra no recomanada per a menors de 12 anys on el circ és el fil conductor però que mostra una història d’amor, odi i ambició. El dilluns 11 d’octubre, a les 20.30h, el grup La Torre de Les Gunyoles, representarà l’obra Nadala cals cupielo, d’Eduardo de Filippo. Una de les figures teatrals europees més rellevants del segle XX. Per últim, el dimarts 12 d’octubre, a les 18.30h, el grup TAT.Taller d’Assaig Teatre de Vilafranca, portarà al Teatre Casal A la meta, de Thomas Bernhard. Una tragicomèdia que ens atraparà en una espiral de repetició i exageració.

Els maridatges

Abans de cada actuació, hi haurà un maridatge de vins i caves del Penedès on hi intervindran el director de l’obra o un membre de la companyia i un representant del celler protagonista del maridatge. Els cellers que participen en aquesta edició del 2021 són els següents: celler Torreblanca de Sant Miquel d’Olèrdola, Cava Torrens Moliner de Sant Sadurní d’Anoia, celler Pinord de Vilafranca, Cava ArtCAva d’Avinyonet i Caves Bolet, de Sant Marçal.

Un dels elements característics del festival és el cartell del fotògraf Toni Galitó. En aquesta quarta edició del festival, on el fil conductor de les obres són la desconfiança, la por i la traïció, el fotògraf ha sabut copsar-ho i traslladar-ho a l’espectador amb el joc del gest i les mirades.

Finalment, en aquesta quarta edició del festival, l’obertura de la mostra comptarà amb la proclamació del grup guanyador de la setena edició del Premi Rosa Florido de creació teatral i amb l’anunci de la convocatòria de la vuitena edició. Una nova edició que si la situació post-Covid ho permet, recuperarà el calendari habitual.

També et pot interessar

Comentaris