ERC es reuneix amb Adif per parlar del cobriment de la via a Vilafranca

Un moment de la trobada entre Gabriel Rufián, Pere Sàbat, Gemma Urgell i Montse Espinosa
30/09/2021 - 12:30h

El grup municipal vilafranquí vol intentar desbloquejar la situació i trobar també solucions pel pas de mercaderies per la vila

Desbloquejar el cobriment total de la via i trobar solucions al pas dels trens de mercaderies són dos temes cabdals per ERC Vilafranca.

Per aquest motiu aquesta setmana una delegació formada pel portaveu Pere Sàbat i les regidores Gemma Urgell i Montse Espinosa, s’han desplaçat a Madrid durant unes hores per tal de teixir línies de treball amb diputats i senadors i reunir-se amb representants d’ADIF.

Durant la reunió amb el director general d’Adif, Angel Contreras, entre altres responsables de l’ens, Pere Sàbat ha posat de manifest la necessitat de desbloquejar completament la situació i poder finalitzar els acords presos el 2004 de cobriment total de la via del tren.

Actualment queden 200 metres per cobrir tot el pas del tren i, com ha explicat Sàbat, “és una actuació necessària per recosir la ciutat i per guanyar un espai i cabdal per acabar d’una vegada per totes amb els sorolls, les vibracions i les esquerdes dels veïns”.

Per altra banda, Sàbat també ha posat de manifest la necessitat de trobar solucions al pas de trens de mercaderies per Vilafranca.

De fet apunta que amb la posada en marxa del corredor mediterrani està previst que s’incrementi de forma exponencial el pas de mercaderies per la R4, una problemàtica compartida per diferents territoris, des del Camp de Tarragona fins a Martorell. Sàbat ha explicat que “ el pas de mercaderies per la R4 implica una saturació evident de la línia perjudicant als usuaris i impedint noves millores i implica també que pel nucli urbà hi transitin un 12% de trens de mercaderies perilloses, fet que segons la normativa cal evitar”.

La proposta d’Esquerra és impulsar l’Eix Transversal Ferroviari (Lleida-Cervera-Igualada-Martorell) per tal que els trens provinents del centre de la península, via Saragossa, en lloc d’anar a Tarragona utilitzessin aquesta via. A més, amb aquesta proposta es podria donar servei a una regió actualment sense possibilitat de trens d’usuaris (Anoia).

La delegació d’ERC Vilafranca també s’ha reunit amb les senadores Sara Bailac i Mirella Cortés per avançar en propostes i reptes que són claus per Vilafranca vinculats amb les infraestructures principalment. També s’ha mantingut una trobada amb els diputats i diputades Gabriel Rufian, Carolina Telechea i Marta Rosique.

També et pot interessar

Comentaris