VeC presenta una trentena d’al.legacions al Pla Local d’Habitatge

29/09/2021 - 12:02h

Els comuns vilafranquins creuen que el document, que ara està en fase d’exposició pública, no té en compte molts paràmetres i “es queda curt”

Vilafranca en Comú ha presentat una trentena d’al.legacions al Pla Local d’Habitatge, que està a exposició pública. Segons els comuns, és un document “que es queda curt en objectius” i també critiquen que, segons ells, el govern destini “exactament el mateix pressupost a habitatge amb pla que sense”.

Segons el regidor Ramon Arnabat, des de Vilafranca en Comú consideren que el Pla hauria d’haver plantejat més habitatges en aquests propers sis anys, sobretot de protecció oficial i en règim de lloguer. “Tenim 1.000 pisos buits a Vilafranca i cal treballar perquè entrin al mercat”, ha apuntat Arnabat, que considera que l’estratègia del govern hauria de ser “incrementar l’oferta de protecció oficial i també la de pisos de lloguer” a partir de diferents actuacions que detallen en les seves al·legacions.

Pels comuns és tot “voluntat política” i el que cal és que totes les administracions posin més recursos a habitatge. De fet, segons Arnabat, moltes de les actuacions que ells plantegen es poden aconseguir amb Fons Europeus.

Des de Vilafranca en Comú lamenten també que hi hagi accions, com ara un pla de millora de façanes, que només es plantegin en determinats barris, en aquest cas al centre, i demana que el que s’ha de fer és una millora integral de tota Vilafranca.

Per tot plegat el que demanen és que el govern posi en marxa una empresa municipal d’habitatge i creuen que caldria posar a disposició de lloguer oficial un mínim de 50 pisos cada any per arribar a l’objectiu que ells consideren que hauria de ser uns 300 pisos nou de lloguer en els propers sis anys.

Els comuns han quantificat que totes les accions que han sol·licitat es podrien realitzar si el govern incrementa en 200.000 euros la partida d’habitatge cada any i la Diputació en posa 100.000 euros més també cada any. “El que no pot ser és que es prevegi gastar el mateix ara que quan no hi havia el Pla. Cal un compromís més clar”.

També et pot interessar

Comentaris