El camí de vianants que unirà Vilafranca i les Cabanyes, llest al febrer

28/09/2021 - 17:10h

Les obres comencen aquest dilluns dia 4 d’octubre i el vial, d’un total de 2 km, anirà en paral·lel a la carretera

Els vianants podran desplaçar-se de manera segura des de Vilafranca cap a les Cabanyes (i viceversa) a partir del proper mes de febrer. I és que aquesta setmana el consistori vilafranquí ha anunciat que dilluns començaran les obres (amb una durada d’uns cinc mesos) que allargaran fins al nucli urbà de les Cabanyes l’actual itinerari per a vianants que arriba fins al camí d’accés a les muntanyes de Sant Jaume i Sant Pau i que es va construir (en el seu primer tram) el 2017.

El regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, ha explicat que el camí és un dels més esperats, perquè hi passarà molta gent. Al mateix temps, ha dit que no ha estat fàcil gestionar les obres, ja que s’han hagut d’expropiar terrenys i afecten una carretera molt transitada, la qual pertany a una altra administració i passa per dos termes municipals diferents. Tot i així Romero ha explicat que van arribar a un acord ràpid amb els propietaris dels terrenys expropiats, que entenen de la necessitat de l’obra.

El nou itinerari continuarà paral·lel a la carretera BV-2127 seguint el marge esquerre, fins a la rotonda d’accés al nucli de Les Cabanyes, amb una longitud aproximada de 670 metres i, en total, seran dos quilòmetres els que s’uniran. L’actuació consistirà en la construcció d’un itinerari de vianants de 2 metres d’amplada lliure amb les mateixes característiques que l’actual i que comptarà amb una zona de descans.

Està previst també implantar en tot el tram, des de Vilafranca fins a les Cabanyes, un barrera de contenció mixta de fusta-acer entre la calçada i l’itinerari per tal de segregar els fluxos, així com balises lluminoses tipus led per marcar el itinerari.

El nou tram té un pressupost de 510.028,32 euros finançats en gran part de la Diputació de Barcelona amb 379.979,79 euros (un 74%), 96.601,61 euros van a càrrec de l’Ajuntament de Vilafranca (19%) i 36.446,92 euros de l’Ajuntament de les Cabanyes (7%).

Es preveu que les obres s’allarguin uns 5 mesos i en principi no està previst que calgui tallar el trànsit de la carretera en cap moment, si bé en moments puntuals és possible que s’hagi de donar pas alternatiu en els trams d’obra on intervingui maquinària i hi pugui haver afectació a la calçada.
Per la seva banda, el regidor de mobilitat, Aureli Ruiz, ha remarcat que l’objectiu municipal és millorar les connexions de Vilafranca amb els pobles i municipis dels voltants.

“Així ho hem fet amb Moja i ho estem fent ara amb els Monjos i Les Cabanyes. Volem completar aquestes connexions ja sigui amb itineraris segregats o millorant la xarxa de camins existent, cap a nuclis com Pacs, Sant Pere Molanta o la Granada. El Pla de Mobilitat ja ens diu que, a banda de millorar la xarxa interna de carrils bici, com a capital de comarca hem de tenir bones connexions amb els municipis de l’entorn ja que per això som la capital”.

El 18 d’octubre, en marxa part del carril bici cap als polígons
Per altra banda des del govern s’ha explicat que el dia 18 d’octubre es podrà ja utilitzar bona part del carril bici que uneix els polígons de l’avinguda de Tarragona en direcció a Santa Margarida i els Monjos.
Concretament l’Ajuntament farà una recepció parcial del tram 1-3 que va del nucli urbà fins a l’Hotel Air Penedès, i la previsió és que, després de la instal·lació de la senyalització vertical, es pugui obrir a l’ús, doncs, el dilluns 18 d’octubre.

Pel que fa a la resta del carril bici, des del govern s’ha explicat que les obres començaran en pocs dies perquè ja s’ha obtingut el permís de Carreteres de l’Estat per executar el pas per la rotonda d’accés a l’Autopista A-7 previst en el tram 4 del carril bici, que arriba fins al terme municipal de Santa Margarida i els Monjos. Un cop modificat el projecte, doncs, es podran reprendre les obres d’aquest darrer tram del carril bici.

També et pot interessar

Comentaris