Vilafranca amplia el parc social amb tres nous pisos de lloguer

28/09/2021 - 11:44h

Els habitatges estan situats al barri de Sant Julià i del Molí d’en Rovira, a l’espera d’un quart pis a les Clotes

L’Ajuntament de Vilafranca disposa de TRES pisos més, destinats a lloguer social per a famílies amb dificultats d’accés a l’habitatge i famílies de la Borsa de Mediació per al Lloguer Social.

Un d’aquest pisos, situat al passatge Albert Moliner, al barri de Sant Julià, ha estat rehabilitat pel Programa de Rehabilitació d’Habitatges amb Finalitat Social, després de signar un conveni amb el seu propietari, que el tenia en desús des de feia alguns anys.

Després de la intervenció de rehabilitació que s’hi ha fet, amb un import de 42.116.18 euros, l’Ajuntament ha obtingut la cessió de l’habitatge per 9 anys durant els quals es podrà cedir per a lloguer social a famílies amb dificultats d’accés a l’habitatge. El pis, de 64,20 m2 de superfície útil, consta de sala d’estar menjador, 3 habitacions, una cuina, un lavabo, un rebedor, un passadís i un safareig.

Les obres han consistit en general en la millora de l’eficiència energètica, s’han realitzat les instal·lacions d’aigua i electricitat completament noves, enrajolat de les parets del bany i la cuina, col·locant falsos sostres per al pas d’instal·lacions, la substitució de banyera per plat de dutxa, sanitaris nous, mobles i electrodomèstics nous i pintat.

Les obres han estat realitzades per personal contractat per la rehabilitació d’habitatges amb un pla d’ocupació, i per empreses locals per executar els treballs específics d’instal·lacions i tancaments d’alumini.

El Programa de Rehabilitació d’Habitatges amb finalitat social de l’Ajuntament de Vilafranca compleix un triple objectiu de rehabilitar el parc d’habitatges de la ciutat, posar habitatge assequible a l’abast de famílies que hi tenen dificultat d’accés i donar feina a persones aturades mitjançant la contractació de plans d’ocupació que rehabiliten els habitatges.

Dos habitatges de la SAREB
D’altra banda, l’Ajuntament també ha acordat la cessió a famílies de la llista d’espera de la Borsa de Mediació per al Lloguer Social de dos habitatges situats al Molí d’en Rovira, provinents del conveni signat amb la SAREB l’any 2019 per a la cessió temporal de 15 habitatges per tal de ser destinats a finalitats socials. La SAREB, també anomenat “banc dolent”, va ser creada el 2012 per gestionar i vendre els actius problemàtics de les entitats bancàries rescatades per la crisi financera del 2008.

Els 2 pisos s’han rehabilitat amb plans d’ocupació, repartint les despeses entre la SAREB i l’Ajuntament. Dels 15 habitatges del conveni signat amb la SAREB, ja són 3 els que ja s’han pogut cedir a famílies i s’estan fent tràmits per poder assignar-ne un quart a les Clotes.

Amb aquests 3 habitatges, l’Ajuntament està gestionant 203 pisos, entre la Borsa de Mediació per al Lloguer Social i el Programa de rehabilitació, els convenis amb Incasòl, de propietat municipal i altres.

També et pot interessar

Comentaris