L’EVA354 suma i s’obre a noves experiències

24/09/2021 - 10:00h

Es vol mantenir la presencialitat lectora a establiments de restauració a Vilafranca, Sant Sadurní i la Viloteca de Vilobí

L’EVA354 comença el curs amb nous al·licients, tant pels seus lectors i convidats com pels seus simpatitzants i oients. Tot i que la prioritat ha estat sempre i continua sent llegir a residències i centres de dia, davant la incertesa que això suposa de cara al proper trimestre que ara encetem, s’han buscat formules que permetin la lectura en veu alta presencial i, al mateix temps, explorar noves formes d’arribar a nous tipus d’oients. Així mateix, es mantindrà el canal You Tube i el Web actiu per tal de continuar apropant-nos a aquests nous formats. Finalment, ens satisfà constatar que persones vinculades a l’univers literari ens convidin a actes destinats a que els nostres equips lectors i planter de convidats puguin disposar d’espais alternatius on llegir.

Presencialitat

El proper dia 30 de setembre s’iniciaran les Lectures a Peu de Carrer a l’establiment “Romaní” de Vilafranca del Penedès. Les trobades – el darrer dijous de cada mes, entre 5 i 6 de la tarda – estan dirigides a tothom qui s’hi vulgui apuntar, i tindran la peculiaritat que lectures i proposta gastronòmica compartiran leitmotiv. Unes setmanes abans de la trobada: lectors/res i xef de l’establiment sabran a partir de quin concepte han de preparar la seva proposta. Així, els assistents gaudiran de dos plaers al mateix temps: la lectura en veu alta junt amb el tast de la tapa ideada per l’ocasió (Reserves: Montse Bueno (654 46 99 39) i Romaní (93 892 25 40)). I una proposta en la mateixa línea és la que s’està ideant a Sant Sadurní d’Anoia, amb l’establiment Vibop.

Així mateix, es continuarà llegint – mentre sigui possible fer-ho a l’aire lliure – al Centre de Dia de Torrelavit – dia 7 d’octubre -, i es participarà a la presentació, també el dia 7 d’octubre, a les 19:30 h, del llibre “Finestra oberta al vol dels ocells”, de la poetessa Pilar Valero a l’Escorxador de Vilafranca del Penedès. En aquesta línia, el dia 15 d’octubre, entre 5 i 6 de la tarda, s’inauguren les sessions d’experimentació EVA 354 a la Viloteca de Vilobí del Penedès, amb una jornada dedicada al reconeixement de la poesia de la lectora de l’Equip Lector de Sant Sadurní, la Natàlia Colet.

Finalment, aquest darrer trimestre de l’any oferirem la segona formació d’aquest 2021 que, com sempre, estarà dirigida als membres dels equips lectors, convidats i públic en general. En aquesta ocasió, es durà a terme al municipi de Sant Quintí de Mediona i està prevista pels dissabtes 30 d’octubre i 13 de novembre (a triar), entre 10 i 14h. L’impartirà la narradora Mont Mas i, essencialment, permetrà introduir la il.lustració en la lectura en veu alta per donar joc i reforçar el missatge.

Canal Digital

D’altra banda, l’EVA 354 vol continuar alimentant els canals digitals que va obrir durant la pandèmia – el Web EVA 354 https://www.eva354.com i el Canal You Tube EVA 354 (https://www.youtube.com/channel/UC8_sdcKENm_v8MNxONomqIw) – i, per tant, ha reprès després de l’estiu el projecte de llarga durada “Un Llibre per Capítols”, que ha permès que equips i lectors i convidats llegeixin frangments del llibre “La història del senyor Sommer”, de Patrick Suskind – som ja al tretzè lliurament (https://www.youtube.com/watch?v=bROPYF4UVi4) – i donarà visibilitat als vídeos resultants de la col.laboració amb l’Institut Intermunicipal del Penedès, a Sant Sadurní d’Anoia, que tenint com a eix de treball el crèdit Comunica’m ha generat un nombrós material digital en forma de lectures enllaunades. Aquesta darrera iniciativa, per cert, es repetirà durant aquest curs 2021-2022.

Així mateix, aquest darrer trimestre de l’any es gestarà i gravarà un vídeo en que l’EVA 354 reivindicarà la lectura en veu alta vinculada al territori.

També et pot interessar

Comentaris