El Centre de Llorenç obre un cicle de xerrades sobre ciència i futur

Júlia Crespin és graduada en Ciències del Mar per la UB i serà la primera conferenciant | 3d8
23/09/2021 - 12:00h

La primera serà “Canvi climàtic: l’última oportunitat”, a càrrec de la calafellenca Júlia Crespin

El Centre de Llorenç del Penedès enceta aquest diumenge un cicle de xerrades sota el títol “Ciència i futur”. Així, s’hi faran conferències en les quals persones rellevants, properes i amb coneixement en diversos àmbits científics intentaran explicar de manera entenedora temàtiques de gran interès.

Els avenços científics han condicionat i continuen condicionant, potser més acceleradament que mai, les nostres vides. En la majoria dels casos, positivament, però també algunes vegades negativament, sovint per una aplicació desafortunada d’uns avenços que només aporten coneixement i possibilitats. Per això davant del futur, incert en molts aspectes, val la pena conèixer la visió i les aportacions objectives de la ciència. Noves solucions mèdiques, la reversió del canvi climàtic, els avenços en les tecnologies de la comunicació, les noves formes menys contaminants del cotxe, una alimentació més adaptada a la nostra salut i als nostres gustos o l’entrada de la inteŀligència artificial en són alguns exemples.

El cicle s’encetarà amb un tema actual i que té importància cabdal per al futur de les nostres llars i el planeta Terra: el canvi climàtic. El títol de la xerrada, que es farà aquest diumenge a les 19h, és “Canvi climàtic: l’última oportunitat”, i anirà a càrrec de Julià Crespin Esteve, calafellenca graduada en Ciències del Mar a la Universitat de Barcelona amb un màster de Canvi Climàtic, Desenvolupament i Polítiques a la Universitat de Sussex (University of Sussex) i l’Institut d’Estudis de Desenvolupament (IDS-UK). Actualment és estudiant de doctorat a l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona (ICM-CSIC), on investiga els impactes del canvi climàtic en el Mediterrani. Va ser premiada durant els seus estudis de grau amb una Beca d’Exceŀlència Acadèmica, a més de ser guardonada amb el premi a millor treball de fi de màster a la Universitat de Sussex. Aleshores va utilitzar un model climàtic per examinar el canvi de risc d’inundacions a Kènia (Àfrica oriental) sota l’impacte del canvi climàtic.

La següent xerrada serà el 24 d’octubre amb Judith Guasch sota el títol “La científica i la seva recerca en el camp del càncer”. La resta, encara sense data concreta, seran “Alimentació i gastronomia. Aportacions científiques per avançar”, a càrrec de Bernat Guixer; “Vacunación Covid, beneficios y dudas”, amb Pablo Sebastian i “Els propers canvis de l’automòbil: s’acaba el motor de gasolina i gasoil?”, amb Miquel Maureso.

També et pot interessar

Comentaris