Arrenca l’OK lliga del play-off

17/09/2021 - 16:00h

Després de 12 temporades torna un sistema de competició que tothom demanava a crits. El Calafell-Alcoi obre el curs i el Noia Freixenet es desplaça dissabte a la pista del Palafrugell

Després de 12 temporades, enguany torna el play-off a l’OK Lliga Or. Si fa dos anys la pandèmia va tallar de soca-rel aquest sistema que es volia recuperar, finalment aquesta temporada torna un sistema de competició que tothom demanava a crits. La 2008-2009 va ser l’última amb aquest sistema. Aquella darrera la va guanyar el Barça de manera clara amb un 3-0 a la final (10-0/12-10 i 5-6). Aquest cap de setmana arrenca la primera fase amb catorze equips, entre els quals hi ha Noia Freixenet i Calafell, que fins al 23 d’abril jugaran una lliga a doble volta per establir els vuit que jugaran pel títol, els dos que baixaran a l’OK Plata, els dos que faran el play-out per decidir la tercera plaça de descens i els dos que jugaran per la darrera plaça europea.

El Depor, supercampió

Aquest passat cap de setmana s’ha disputat la Supercopa d’Espanya a l’Ateneu Olímpic de Sant Sadurní, que finalment es va emportar el Deportivo Liceo per 3 a 2 davant el Barça. L’efectivitat en les faltes directe de Jordi Adroher van ser decisives perquè els gallecs s’emportessin el primer títol oficial de la temporada. Val a dir que el Barça, de la mà del sadurninenc Pau Bargalló, va desaprofitar dues faltes directes i un penal. Abans, en semifinals el Liceo havia superat còmodament el Caldes per 5 gols a 1 i el Barça va haver de suar de valent per eliminar el Noia per 4 gols a 3.

Barça i Liceo, favorits

De les últimes dotze lligues regulars el Barça se n’ha emportat 10, una el Liceo (2012/2013) i una el Reus Deportiu (2011-2011). Els blaugranes tornen a sortir com a ferms candidats, però caldrà veure les opcions que tindrà el Deportivo Liceo. Els primers han perdut una peça important a l’hora de fer gols com és Pablo Álvarez, i els gallecs s’han reforçat amb dos jugadors que donaran encara més rotació, com són Jordi Burgaya i Àlex Rodríguez.

Caldes, Lleida i Reus Deportiu estarien un esglaó per sota dels dos favorits. El Caldes manté el mateix bloc i només ha fet un canvi, Xevi Gurri (Girona) per Sergio Miras (Calafell); i el Lleida el mateix amb el canvi de Jordi Badia (Barça B) per Àlex Joseph (Noia). El Reus ha perdut la seva màxima figura, Àlex Rodriguez (Liceo), juntament amb Romà Bancells (Palafrugell) i Pablo Nájera (Sarzana, Ita.), i ha incorporat David Gelmà (Girona), Martí Zapater (Noia) i el jove italià Francesc Compagno (Lodi, Ita.).

La lluita pel descens

Amb l’experiència de la temporada passada, l’Igualada, que ha perdut Sergi Pla (Taradell) i Roger Bars (Trissino, Ita.), buscarà no patir tant com la temporada passada. El Voltregà de Manolo Barceló és un equip que tampoc hauria de tenir problemes per estar al mig de la taula. Mentrestant, a la lluita per evitar el descens hi ha equips com Palafrugell o Girona, dos conjunts que han remogut la plantilla amb molts canvis, per bé que sembla que els del Palafrugell siguin millors. I en aquest sac hi han afegit els tres que han pujat: Alcoi, Alcobendas i Manlleu. D’aquests tres, potser l’Alcoi és el que més s’ha reforçat.

Els dos de casa

Finalment, els dos equips de casa (Noia i Calafell) s’han reforçat amb jugadors de molta qualitat. Els sadurninecs, novament dirigits per Pere Varias, han recuperat dos valors sortits del planter que tornen amb l’experiència i veterania. Són Jordi Bargalló i Eloi Mitjans. A més, incorporen un porter, Blai Roca (Voltregà).

El Calafell ha tirat la casa per la finestra. Amb el mateix patrocinador que la lliga, l’operadora Parlem, els del Baix Penedès han fitxat jugadors de la vàlua de Sergio Miras (Caldes), Humberto Mendes (Girona), Jordi Ferrer (Noia) o Jan Escala (Vendrell). L’equip apunta a no patir i a lluitar per entrar al play-off pel títol. La primera jornada es juga aquest cap de setmana i el primer a obrir foc serà avui el Calafell-Alcoi (20.30h). Pel que fa al Noia, es desplaça dissabte a Palafrugell (20h). La resta seran Manlleu-Alcobendas, Voltregà-Barça, Girona-Caldes i Igualada-Reus. El Lleida-Liceo s’ajorna per la diputa dels catalans de la Copa Continental.

També et pot interessar

Comentaris