Nou mapa de la Covid al Penedès: pugen els contagis a la costa i baixen a l’interior

16/09/2021 - 19:50h

L’Alt Penedès abandona aquesta setmana el risc alt de rebrot i passa a moderat, mentre que al Baix Penedès repunta lleugerament

Catalunya ha fet aquesta setmana un salt important pel que fa a la contenció de la pandèmia de Covid-19. Després de mesos de situar-se a la zona vermella del risc de rebrot (que s’assoleix quan és superior als 100 punts), aquest dijous el país ja s’ubica a la franja taronja –la del risc moderat–, amb un registre de 87 punts.

Aquesta és una molt bona notícia per a un territori que no aconseguia reduir fins aquest nivell el risc de contagi des de principis d’estiu, quan es va donar per començada la campanya turística. Les mesures restrictives per contenir l’avanç del virus han estat determinants per assolir aquest registre, però també la bona evolució de la campanya de vacunació.

Catalunya ha superat aquesta setmana el llindar del 70% de població vacunada, amb 5,6 milions de ciutadans que ja han rebut la immunitat completa, i des del Departament de Salut asseguren que durant la primera setmana de setembre s’ha registrat un augment de les persones que es vacunen, després de la davallada que hi va haver a l’agost.

Tot i això, i amb l’objectiu d’augmentar la xifra de la població vacunada, la Generalitat ja ha posat sobre la taula la possibilitat de fer obligatori el certificat Covid per entrar en establiments de restauració o oci nocturn.

Mentre es pren la decisió, a l’Alt i el Baix Penedès també segueix a bon ritme la campanya per administrar el vaccí. Fins aquesta setmana, a l’Alt Penedès, 77.851 persones ja havien rebut la pauta completa de la vacuna contra el nou coronavirus, xifra que suposa un 72,6 de la població. Al Baix Penedès les xifres són molt similars, amb 72.235 pautes completes (71,4%).

Malgrat tot, aquesta paritat pel que fa a les vacunes administrades no es tradueix en una igual evolució dels indicadors. Mentre que l’Alt Penedès segueix la tendència catalana i amb un risc de rebrot de 93 punts ha abandonat aquesta setmana la zona vermella de la taula, al Baix Penedès aquest registre ha passat dels 105 als 119 els últims set dies. També s’ha incrementat a la costa l’Rt, que ha passat del 0,67 a l’1,06, i pel que fa a l’Alt Penedès ha baixat dels 0,94 al 0,75.

Igualment és dispar el nombre de contagis registrat, que a l’Alt Penedès és del 4,73% sobre unes 1.600 proves diagnòstiques realitzades, i al Baix Penedès se situa en el 5,02% sobre el mateix nombre de PCR i tests d’antígens.

També et pot interessar

Comentaris