El jurat del premi Anna Maria de Saavedra el declara desert

Avatar
14/09/2021 - 09:18h

Els organitzadors del premi obren un temps de reflexió abans de decidir el futur del guardó

El jurat qualificador del V Premi Anna Maria de Saavedra, configurat per l’editor Ramon Nadal, els llibreters Quim Jubert i Jordi Romeu, i l’escriptora Berta Jardí, han acordat declarar-lo desert. Per segon any consecutiu, doncs, el premi que té com a objectiu ajudar un autor penedesenc a publicar la seva primera obra literària ha quedat en blanc. Davant d’aquesta situació, els organitzadors de la convocatòria, Edicions i Propostes Culturals Andana i La Cultural Llibreria, han decidit obrir un temps de reflexió abans de decidir el futur del guardó que, des del primer moment, ha tingut el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.


3 obres publicades

El premi Anna Maria de Saavedra es va convocar per primer cop l’any 2017 amb la idea d’ajudar un autor penedesenc a publicar la seva primera obra literària –ja sigui narrativa, poesia, teatre o assaig literari- que el servís per obrir-se camí en l’àmbit de la literatura catalana. El guanyador de la primera convocatòria va ser Pep Antoni Roig, del Pla del Penedès, amb la novel·la Abans de la boira, mentre que la segona edició es va proclamar vencedora la vilafranquina Anna Mas amb el recull de contes Que tota aquesta merda valgui la pena.

A la convocatòria de l’any 2019 va resultar premiada la medionenca Agnès Esquirol pel seu recull de relats intitulat Coses sublims. Tots tres títols han estat publicats per Edicions i Propostes Culturals Andana i distribuïts per les llibreries dels territoris de parla catalana.

També et pot interessar

Comentaris