L’Obrim Vilafranca farà enguany el 100% de les visites de forma guiada

09/09/2021 - 11:13h

Les jornades mostraran 17 edificis emblemàtics de la vila, alguns dels quals normalment estan tancats al públic

El cap de setmana del 25 i 26 de setembre, concretament dissabte a la tarda i diumenge al matí, Vilafranca tornarà a acollir una nova edició de l’Obrim Vilafranca, unes jornades en les quals es mostren alguns espais de la ciutat sovint tancats i aquells que habitualment estan oberts, explicats durant un recorregut guiat.

Enguany la iniciativa arriba a la seva quarta edició amb la visita de 17 edificis singulars que formen part del patrimoni cultural local, un més que l’any passat. Les cases noves d’enguany són la casa Janer, a la rambla Nostra Senyora, i la casa Pelegrí-Güell, al carrer de la Palma.

Són 17 espais que preserven la història i llegat cultural, i que sovint passen desapercebuts perquè no acostumen a estar oberts al públic. Obrim Vilafranca mostra l’interior d’aquests edificis patrimonials, de la mà de guies i propietaris o persones vinculades a cada espai.

La regidora de Turisme, M. Dolors Rius, ha presentat aquesta setmana la iniciativa í a la casa Janer-Covides i acompanyada del president de la cooperativa vinícola penedesenca, Fèlix Galimany. Rius ha destacat que la iniciativa es fa gràcies a la col·laboració dels propietaris de les cases perquè moltes d’elles estan habitades i només es mostren al públic general durant el cap de setmana de l’Obrim Vilafranca.

Tot i que una de les cases que més demanda té normalment és el Palau Baltà, Rius va destacar que és una bona oportunitat de visitar Vinseum perquè ja han acabat les obres i es pot veure tots els treballs, encara sense museografia, cosa que segurament no es podrà veure més.

La novetat d’enguany és que totes les visites seran guiades – abans n’hi havia algunes d’accés lliure- i amb reserva prèvia. Es podran reservar dues cases per jornada (dues dissabte i dues diumenge) i no es poden reservar en horaris consecutius. A més, cada persona només podrà agafar entrades per a dues persones.

La reserva prèvia s’activarà a partir del proper divendres 17 de setembre a la web www.turismevilafranca.com. L’horari de visita de les cases i edificis serà dissabte de 17 a 21h i diumenge de 10 a 14h.

Programades 155 visites

El programa Obrim Vilafranca preveu entre 1.600 i 1.700 persones participaran en alguna de les 155 visites programades que ’a a Cal Recasens “Sr. De Posas”, Casa Vallès “Cal Clascar”, Casa Macià, Casa Salvador i Collazo “Consell Regulador D.O. Cava”, Casa Serra i Coromines, Casa Pelegrí Güell, Casa Janer “Covides”, Espai Cultural – Fòrum Berger Balaguer – Fundació Pinnae, Palau Baltà, Casa Joan Via i Raventós “Cal Figarot”, Casa de la Vila, Centre Artístic del Penedès “l’Agrícol”, Enològica, Església i Claustre de Sant Francesc, Església de la Trinitat i Claustre dels Trinitaris, Magatzems Torres i Vendrell (Alfons XIII) i VINSEUM.

També et pot interessar

Comentaris