La llar d’infants el Pàmpol de Sant Pere es convertirà en un centre de dia

08/09/2021 - 15:29h

L’Ajuntament d’Olèrdola aprova inicialment el canvi d’ús d’un equipament que ara ja no es feia servir

L’Ajuntament d’Olèrdola ha donat llum verda a l’aprovació inicial d’un Pla Especial Urbanístic que comporta modificar l’ús d’un equipament municipal.

Es tracta de canviar els usos docents que ha tingut des de la seva creació l’edifici El Pàmpol, de Sant Pere Molanta, per passar a assignar-li un ús sanitari-assistencial.

El propòsit, tal com ha confirmat l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, és que l’edifici passi a acollir un centre de dia per a la gent gran. L’alcalde va recordar que actualment l’edifici El Pàmpol no s’està utilitzant, i que hi ha una creixent demanda d’equipaments assistencials per a la gent gran al nostre territori, tal com ha confirmat la Generalitat al mateix Ajuntament.

L’edificació es va deixar d’utilitzar com a llar d’infants quan aquest servei es va traslladar a l’escola Rossend Montané, el curs 2018-19, a causa de la poca demanda i amb l’ànim de reduir despeses de gestió i optimitzar els espais de l’escola. Durant aproximadament un any, a l’edifici s’hi va ubicar una escola d’idiomes, i actualment l’edificació està en desús.

Un cop s’aprovi de manera definitiva el canvi d’usos, l’Ajuntament iniciarà el procediment per a convocar un concurs públic per a cedir la gestió de l’equipament, tal i com s’ha procedit a fer en altres equipaments públics d’Olèrdola, com la zona esportiva de Daltmar o l’explotació del bar del Local Nou de Moja.

Destinar l’edifici a centre de dia era una de les actuacions proposades pel Pla Director d’Equipaments d’Olèrdola que va elaborar l’any passat la Diputació de Barcelona. Les necessàries adaptacions de l’edifici per poder acollir els serveis del Centre de Dia hauran de ser assumides per l’empresa adjudicatària.

L’alcalde ha assenyalat que no es poden precisar terminis, però que és voluntat de l’Ajuntament d’Olèrdola que el Centre de Dia pugui estar en funcionament al més aviat possible.

També et pot interessar

Comentaris