Mònica Guilera, primera corredora de l’Estat en acabar les tres grans ‘Ultres’ dels Alps

Mònica Guilera a l’arribada de l’ultra Swisspeaks Trail 2021
04/09/2021 - 19:05h

L’esportista vilafranquina ha culminat l’exigent Swisspeaks Trail, de 364 quilòmetres, en 148 hores

La corredora vilafranquina Mònica Guilera, una habitual de grans curses d’ultrafons per muntanyes d’arreu, s’ha convertit aquest dissabte en la primera fondista de tot l’Estat en acabar les tres grans ‘ultres’ pels Alps suïssos: l’Ultra del Montblanc que boreja aquest emblemàtic massís suís; la Tor Des Geants (TDG) Trail i la prova que ha acabat aquest dissabte, la Swisspeaks Trail, amb un recorregut de 364 quilòmetres i que Guilera ha recorregut durant més de sis dies de pujar i baixar muntanyes i valls suïsses.

Curiosament, la sortida de la prova coincidia amb les 12h del migdia del 29 d’agost, la mateixa hora d’inici de la festa major de Vilafranca.

En concret, Guilera ha invertit 148 hores, 10 minuts i 29 segons (per tant, més de sis dies) en fer els 364 quilòmetres amb sortida des del glaciar Oberwald, a 1.377 metres d’alçada, i arribada al llac Leman. Tanmateix, encara li han ‘sobrat’ gairebé 12 hores respecte del màxim de 160 hores que l’organització de la prova creada l’any 2018 dona per fer un recorregut amb 25.500 metres de desnivell positiu (equivalent a pujar gairebé tres vegades l’Everest des del nivell del mar) i 26.500 metres negatius.

La Swisspeaks Trail compta amb un total de 28 punts d’avituallament i 6 ‘bases de vida’, és a dir, punts del recorregut en què es controla el pas dels i les participants. En la prova d’aquest any van prendre la sortida 375 esportistes, malauradament amb poques noies com Mònica Guilera (aproximadament una vintena), i la vilafranquina ha finalitzat en la posició 149.

Mònica Guilera ja va ser ‘finisher’ de la primera de les grans ultres pels Alps suïssos en què va participar l’any 2017, la que envolta el Montblanc, de 167 quilòmetres i un desnivell positiu de 10.000 metres.

Dos anys més tard va completar la TDG Trail, amb un recorregut de 356 quilòmetres i un desnivell positiu de 31.000 metres.

Aquest dissabte, com apuntàvem, Guilera ha esdevingut la primera corredora catalana i també de l’Estat en arribar a la meta de les tres grans ultramaratons alpines a Suïssa.

L’entrenador de Mònica Guilera i que l’ha ajudat a preparar aquesta exigent prova de resistència física és el vilanoví Ivan Artigas.

També et pot interessar

Comentaris