Pas endavant

Dues de les figures dels Falcons el dia 31 d’agost a la plaça de la Vila. FOTO: Fèlix Miró
02/09/2021 - 16:55h

Els Falcons van oferir el dia 31, entre altres, dues escales de 6, dues pires 5×4 i també un 3d6, el primer castell vist a Vilafranca des de la pandèmia

Els Falcons de Vilafranca van poder fer una actuació –reduïda– aquesta festa major, ja que algunes de les seves figures més modestes es poden alçar amb grups de 25 persones, que és el màxim permès amb el protocol sanitari actual.

Així, els de la faixa verda van actuar el dia 31 d’agost després dels Diables en la jornada de lluïment dels balls. Després del pilar del dia 29 es van tornar a enfaixar a la plaça de la Vila, on van realitzar dues escales de 6, diversos pilars de 3, dues pires 5×4, el ventall i dos pilars de 4. Tot i que aquestes figures queden lluny del que normalment feien els Falcons per festa major, es tracta d’un clar pas endavant per recuperar la normalitat.

El cap de la tècnica de la colla vilafranquina, Oriol Udina, explica que a tots els falconers els ha fet molta il·lusió tornar a actuar després de gairebé dos anys d’aturada, i que la petita actuació del dia 31 estava molt enfocada sobretot al fet que pugés el màxim nombre de persones possible per recuperar sensacions, però sempre respectant el protocol sanitari actual, és a dir, amb dos grups de 25 persones i sempre amb mascareta.

Primer 3d6 post-Covid a Vilafranca
Els vilafranquins, a més, van participar en la processó que es va fer el dia 31 a la tarda a la rambla de la Generalitat, on van oferir al públic altres figures, com una piràmide drets de 4, sis escales de 6, cinc pires 4×4, sis pilars de 4 aixecats per sota i un 3d6, el primer castell que es veu des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 a Vilafranca.

3d6 dels Falcons durant la processó del dia 31 d’agost a Vilafranca

També et pot interessar

Comentaris