Firart posa punt final a una etapa de 33 edicions

02/09/2021 - 15:05h

A la darrera subhasta es van adquirir 22 obres que representen 4.104 euros per a la festa major de Vilafranca

El Firart ja és història. Si més no, amb el model actual i els seus organitzadors, Petit Format SL –o, el que és el mateix, Ricard Rafecas, Quim Jubert i Ramon Nadal–, que ja van anunciar que la 33a edició de l’autoservei de pintura de petit format tancava aquesta etapa tot esperant que algú n’agafi el relleu.

Dimecres era el dia de la subhasta, que per primera vegada s’havia de canviar d’ubicació i passar-la del pati de l’Escola Estalella Graells a Cal Figarot. L’amenaça de pluja va causar aquesta modificació, tot i que finalment només van caure quatre gotes. Abans de la subhasta els organitzadors feien un balanç positiu de les vendes d’aquest any. En aquest sentit, en la presentació de l’acte Ricard Rafecas reivindicava la proposta: “Hem popularitzat l’art durant molts anys i, tot i la feinada que hem tingut, estem contents”, deia.

La subhasta

Amb un pati de butaques ple al cent per cent, Jordina Biosca va ser l’encarregada d’amenitzar la vetllada. L’actriu i narradora vilafranquina va saber conduir la subhasta ajudant-se constantment de la paraula i reivindicant els actes de la festa major per tal d’animar la gent a comprar obres d’art.

En total, es van posar a subhasta 42 pintures. En la seva introducció, Biosca va assenyalar que l’any 2007 s’havia aconseguit la millor xifra recaptada mai per la festa major, amb 7.396 euros. Malgrat que es va ficar entre cella i cella superar-los, al final va quedar lluny d’aquell nombre. En total van ser 4.104 euros els recaptats, una xifra semblant a la que es va aconseguir els anys 2013 i 2014.

Les obres més soŀlicitades

Finalment, 20 obres van ser adquirides en subhasta, i 3 més a la ronda de repesca. Els preus de sortida eren de 180 euros, i a la repesca es podien comprar a 200 euros. Un oli sobre tela d’August Rosell va ser l’obra que va sortir amb la xifra més elevada, 500 euros. La llorencenca M. Teresa Baltasar, amb l’obra “Paisatges de vinya”, va ser la segona amb més demanda, amb 390 euros, i l’obra “Fi”, de Fèlix Plantalech, va ser adquirida per 280 euros. Tres noms clàssics del Firart que són els que més participacions acumulen a l’autoservei i els que sempre han tingut més tirada per part dels compradors.

Una hora i mitja després que comencés, es donava per acabada l’última subhasta del Firart. Ara cal veure si per a la propera festa major surt una nova proposta semblant al model de Firart amb gent nova al capdavant o, per contra, són els nous administradors els qui en gestionen l’organització.

També et pot interessar

Comentaris