Els indicadors de la pandèmia baixen al nivell de principis d’estiu

FOTO: FREEPIK.COM
Eva López
26/08/2021 - 17:45h

A l’Alt i el Baix Penedès ja hi ha més de 137.000 persones que han completat la pauta de la vacuna, i segueix la campanya d’immunització a diversos municipis

Catalunya ja dona per superada la cinquena onada de la pandèmia de Covid-19. Amb els indicadors dels contagis clarament a la baixa -el risc de rebrot se situava de mitjana aquest dijous en 214 punts i l’Rt en el 0,85-, de mica en mica se segueixen buidant els llits d’hospital que ocupen els infectats per nou coronavirus. Amb tot, encara queden 1.263 persones ingressades, entre les que estan a planta i les que són ateses a les UCI.

Aquesta bona evolució dels registres de la pandèmia ha fet que la Generalitat hagi decidit suprimir a partir d’aquest divendres el toc de queda, que des de mitjan juliol estava vigent al país per restringir la mobilitat nocturna dels ciutadans. A l’Alt i el Baix Penedès, Calafell i Gelida eren els únics municipis on la mesura s’ha aplicat la darrera setmana.

Malgrat tot, el govern aposta per mantenir altres eines restrictives com la limitació de reunions a un màxim de deu persones -tant en l’àmbit públic com en el privat-, o el tancament de l’oci nocturn a les 00.30 h. Aquestes mesures tenen com a objectiu evitar una sisena onada de la pandèmia, que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit aquesta setmana que és gairebé “inevitable”, sobretot si no es manté el ritme de vacunació que es va assolir abans de l’estiu.


El que sí que ha baixat a nivells d’abans dels mesos de més calor són els indicadors dels nous contagis a l’Alt i el Baix Penedès. Aquesta setmana les xifres ja eren similars a les de la darrera setmana de juny, en què la pandèmia es va començar a descontrolar.

Així, a l’Alt Penedès, aquest dijous el risc de rebrot s’ha situat en els 226 punts, una mica per sobre de la mitjana catalana, però molt lluny dels més de 1.900 punts que es van assolir en el pic de la cinquena onada. L’Rt és del 0,85, una mica superior a la setmana passada, però lluny de l’1 que indica que la pandèmia avança.

Els darrers set dies, a la comarca d’interior s’han fet poc més de 1.700 tests, i han donat positiu el 7,6%, un punt més que la mitjana catalana, i l’edat dels nous infectats se situa al voltant dels 34 anys.

Al Baix Penedès, els indicadors de l’evolució de la Covid-19 també segueixen sent positius, amb un risc de rebrot que aquest dijous era de 256 punts, 130 menys que fa una setmana. L’Rt també ha baixat els últims dies, passant del 0,95 fins al 0,81.

El percentatge de tests positius és una mica superior al de l’Alt Penedès, amb 8,6 % de les proves diagnòstiques que han donat positiu. Els últims set dies se n’han fet més de 1.800 a la comarca costanera. L’edat mitjana dels nous infectats és de 32,5 anys.

Per altra banda, segueix evolucionant la vacunació al Penedès, on ja hi ha més de 136.000 veïns que han completat la pauta de la vacuna contra la Covid-19.

També et pot interessar

Comentaris