Més seguretat per festa major de Vilafranca

Imatge d’arxiu de la presentació del punt lila per la festa major de Vilafranca
Avatar
24/08/2021 - 16:03h

L’Ajuntament habilita un bus llançadora cap a la zona esportiva, on es faran la gran majoria de concerts, i també posa en marxa dos punts lila

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, a través de la regidoria d’Igualtat, ha presentat diverses iniciatives a favor de la seguretat dels veïns i veïnes.
Així, aquest any, preveient la mobilitat que suposa el trasllat de diferents actes festius de festa major al camp de futbol, s’habilita un servei bus llançadora, a càrrec d’Autocars Penedès.

El servei funcionarà del 28 d’agost al 2 de setembre, entre les 20.20h i la 1.20h de la matinada i cada 20 minuts sortirà una expedició. L’itinerari d’anada serà directe de la Font dels Alls fins a la Zona esportiva (camp de futbol) i l’itinerari de tornada inclou dues parades intermitges: Eugeni d’Ors/Av. Catalunya i rambla de Sant Francesc (monument a Milà i Fontanals).

El dispositiu s’activa un any més per festa major i coordina els serveis de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, el SIAD, Administració de la FM, Policia Local i Mossos d’Esquadra.


A més a més també s’ha presentat una campanya de sensibilització i prevenció d’agressions sexistes i LGTBIfòbiques durant la festa, que dobla el servei ampliant les hores de servei i els professionals formats.

Del 28 d’agost a l’1 de setembre s’instal·laran dos Punts Lila, un a la plaça de l’Ajuntament i un altre a la zona esportiva municipal (a prop del camp de futbol).

Cadascun dels punts lila comptarà amb professionals d’atenció i un espai habilitat per atendre les possibles víctimes amb confidencialitat. També s’hi afegeix una parella itinerant i a les barres dels actes hi haurà agents liles, que han rebut la formació corresponent en violències masclistes i lgtbifòbiques per tal de desplegar el protocol en agressions sexistes.

Totes les persones de suport als Punts Lila aniran identificades amb una samarreta i un braçalet de la campanya.

La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, acompanyada de l’administradora Montse Andrade i la cap del servei d’Igualtat Eva Millas, ha destacat la complexitat d’organitzar el dispositiu d’aquest any, adaptat a la necessitat “de donar cobertura als diferents espais festius, sempre seguint la normativa del PROCICAT”.

Com a novetat, aquest any al telèfon del Punt Lila 689 127 757 s’afegeix l’app Seguretat Ciutadana Vilafranca que compta amb un avís específic d’agressions sexistes a la Policia Local.

“Animem tothom que es descarregui l’app, ja que en cas d’algun tipus d’agressió és una eina que permet que la Policia Local actuï ràpidament activant els protocols corresponents”, ha demanat la regidora.

També et pot interessar

Comentaris