El vilafranquí Àlex Mañé presenta els seus collages en una exposició a Marbella

Xavi Gonzàlez
13/08/2021 - 10:00h

Acaba de signar un contracte d’un any amb la prestigiosa galeria Excellence Art Gallery

El vilafranquí Àlex Mañé participa en l’exposició que aquests dies es pot veure a l’Hotel Melià Marbella Banús, una mostra organitzada per l’eclèctica Excellence Art Gallery de Massimo Cedrini sota la direcció artística de Giuseppe Carnevale. L’exposició presenta artistes d’arreu del món amb estils ben diferents com el Pop Art, l’abstracte o el collage.
Precisament el collage és l’especialitat del vilafranquí, on presenta fins a 5 obres amb tècnica mixta. Obres carregades de missatges que conviden l’espectador a reflexionar sobre els temps que vivim. Collages de denúncia social amb temes com la memòria històrica, la igualtat de gènere, les desigualtats, el dret laboral, etc.


Cas singular

El cas d’aquest jove vilafranquí, que des de fa set anys treballa a les Caves Codorníu com a guia enoturístic, és sorprenent, ja que ara fa tres anys va començar a crear obra petita. “Tenia necessitat d’expressar”, explica. I la pandèmia i el confinament li van permetre generar molta obra, fins a 90 creacions, que a mesura que anava finalitzant anava penjat al seu instagram (alex.mane.m). Ara, i gràcies a les xarxes socials, ha pogut signar un contracte d’exclusiva nacional d’un any amb la prestigiosa galeria italiana Excellence Art Gallery. “Van veure la meva obra i els va encantar”, diu.

Les seves creacions són collages. Per exemple, la il·lustració que acompanya aquesta notícia és una de les que s’exposa a Marbella. Titulada Multiverso espacio tiempo, la formen 728 retalls i al fons hi ha pintada l’obra de Vicent Van Gogh Terrassa de cafè de nit a París.

“Les meves obres no són simplement una cromàtica o formes atractives en l’àmbit visual, sinó que el plat fort és el missatge o els missatges que hi ha dins perquè, en funció de la percepció de cada persona, s’interpreta una cosa o una altra. Hi ha moltes lectures possibles i podríem dir que són com un llibre i que cada retall té un perquè”, reflexiona Mañé, que apunta que les seves obres són com un codi Da Vinci, uns mots encreuats, una sopa de lletres o un sudoku.

La propera parada de Mañé serà a Montecarlo del 27 al 29 d’agost a la fira “Art 3 F Inernational Art Fair”. Del 10 al 12 de setembre té previst exposar a París, a la Porte de Versailles i, finalment, el 3 d’octubre inaugurarà una exposició monogràfica a l’Art Gallery.

Triomfant lluny de casa

Aquest vilafranquí va exposar en una col·lectiva ara fa uns anys a la sala dels Trinitaris de Vilafranca amb el col·lectiu Versàtils de carrer. Mañé es mostra crític: “A casa no m’han posat les coses fàcils”. Explica que no ho entén, quan rep per resposta la frase: “No tens prou bagatge per exposar a la capella de Sant Joan”. De moment, obres seves ja s’estan exposant a Londres i viatjaran a París, Milà i Montecarlo. Mañé acaba amb un desig personal: “Espero que algun dia pugui viure de l’art”.

També et pot interessar

Comentaris