Vilafranca presenta una aplicació per alertar en cas d’agressió o robatori

Un moment de la presentació de l’aplicació
Judit Benages
11/08/2021 - 15:52h

Qui es vegi assetjat o en perill només haurà de prémer un botó del mòbil, que el posarà en contacte amb la Policia Local vilafranquina

Eel regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, i la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, han presentat aquesta setmana la nova aplicació que a partir de dilluns estarà disponible tant a Play Store com a App Store i que permetrà alertar de forma immediata la Policia Local de Vilafranca en cas de violència de gènere, contra el col·lectiu LGTBI+ i en cas de robatori.
Joan Manel Montfort ha apuntat que feia temps que s’estava treballant per obtenir aquesta app i finalment s’ha pogut aconseguir unes setmanes abans de la Festa Major “per tal que tothom se la pugui descarregar i sigui una eina útil per donar seguretat a la ciutadania”.

El regidor ha apuntat com prement un simple botó de l’aplicació “l’avís a la Policia Local és immediat. L’usuari/ària s’ha de registrar prèviament i el sistema permet geolocalitzar la persona per a una ràpida intervenció policial”.

Per Montfort, en cas que algú es trobi en una situació de perill, tindrà la tranquil·litat i la seguretat que la Policia acudirà immediatament allà on hi hagi geolocalitzada una situació de perill.

El regidor està convençut que és una eina que pot funcionar molt bé, sobretot a l’estiu i a les portes d’una Festa Major on es preveu més moviment de gent. “L’hem volgut presentar amb temps perquè la gent es pugui registrar a l’aplicació, es conegui i pugui fer-ne ús”, ha dit. Per aquest motiu es demana que tothom es descarregui l’aplicació el més aviat possible i, així, tenir-la preparada per si en algun moment s’ha de fer servir.


Suport immediat
Per la seva banda, Montse Arroyo ha comentat que l’aplicació serià una bona eina perquè “totes les dones o persones del col·lectiu LGTBI+ que se sentin amenaçades o assetjades puguin rebre suport immediat de la Policia. A partir de llavors ja s’activarien els protocols previstos en aquests casos”. La regidora d’Igualtat ha remarcat que la geolocalització permet a la Policia Local “fer un seguiment de la víctima i posar-s’hi en contacte a través del mòbil, la qual cosa li dona tranquil·litat”.

Per l’inspector en cap de la Policia Local de Vilafranca, Albert Romero, l’aplicació suposa “sumar un canal més de contacte amb la Policia Local i un element més per donar seguretat a la ciutadania. Quan es rebi l’alerta, els efectius disponibles s’adreçaran immediatament a donar resposta al requeriment. L’objectiu final és que la gent quan vagi pel carrer se senti segura”.

Per part de l’empresa proveïdora de l’aplicació, Carles Aros, ressaltava que la persona s’ha de registrar amb noms i cognoms per evitar perfils qu eno són certs i falses alarmes.

Sobre les funcionalitats de l’aplicació Aros, posa èmfasi en la immediatesa i exposa que, quan el ciutadà o ciutadana prem el botó d’avís de l’aplicació, s’envia una alerta visual i sonora a la prefectura de la Policia Local indicant que hi ha una persona sol·licitant ajut, per quin motiu ho fa i la geolocalització. Fins que no se li fa cas a l’alarma, aquesta no deixa de pitar.

En el moment que l’agent de policia accepta l’alerta com a servei prioritari, s’envia un SMS a la persona confirmant que s’està atenent el seu cas, la qual cosa dóna tranquil·litat i seguretat, i, d’altra banda, el cotxe-patrulla que s’està adreçant al lloc s’hi pot posar en contacte per verificar la gravetat de la situació.

Es tracta d’una plataforma oberta al servei de la societat vilafranquina que es pot anar omplint de contingut amb noves alertes per denunciar altres tipus de delictes o situacions.

També han volgut deixar clar que el fet de registrar-se a l’aplicació no suposa que la Policia Local conegui la geolocalització dels usuaris, sinó que la geolocalització s’activa tan sols si es fa ús d’alguna de les alertes previstes. L’app amb el nom de Seguretat Ciutadana Vilafranca estarà disponible a partir de dilluns dia 16 d’agost tant a Play Store com a App Store.

També et pot interessar

Comentaris