Zoo, Els Pets, Gertrudis, Suu i Els Amics de les Arts, a l’FM de Vilafranca

Zoo tocarà a Vilafranca la nit del dia 30 d’agost, al camp de futbol
10/08/2021 - 21:47h

Els administradors de la festa major han presentat la programació musical i tradicional, que es durà a terme en diferents espais i sempre amb reserva prèvia

Els administradors i administradores de la festa major de Vilafranca han presentat aquest dimarts bona part de la programació que es durà a terme per la més típica del 28 d’agost al 2 de setembre. Cal destacar que tots els actes, tan musicals com tradicionals, es faran amb reserva prèvia, en diferents espais per controlar l’aforament i amb el públic assegut.

Programació tradicional

La capta enguany es farà els dies 19 i 20 d’agost, amb tres parades estàtiques on es vendrà el programa, a la plaça de la Vila, a la rambla de Sant Francesc i a la plaça Jaume I. A la tarda hi haurà diferents parades, també estàtiques, pels barris.

A partir d’aquí el dia 29 començarà amb diferents tronades a les 12h i, seguidament, cada ball es desplaçarà a una escola diferent per realitzar les seves actuacions de lluïment. S’han programat sis passis entre les dies 29 i 30, matí i tarda, per tal que tothom que ho desitgi pugui aconseguir entrada i veure els balls que vulgui. La nit del dia 29 hi haurà el tradicional castell de focs.

Distribució dels balls per les diferents escoles.

El dia 30 hi haurà un acte casteller encara per determinar durant el matí i, també matí i tarda, tornaran els passis dels balls pels patis de les escoles. Es preveu que el dia 30 a la tarda hi hagi un recordatori simbòlic de l’entrada de Sant Fèlix i, també, el ball de lluïment de l’Àliga. Cal destacar que la Moixiganga actuarà a la basílica de Santa Maria, al costat de les restes de Sant Fèlix, i que els Malcasats ho faran al Claustre dels Trinitaris.

El dia 31 s’ha previst portar els balls en el seu escenari natural i, per tant, el que es farà és tancar la plaça de la Vila per poder gaudir d’una actuació completa de tot el seguici festiu, inclosos els balls parlats i, per tant, amb versos. Hi haurà dos blocs d’actuació, amb un descans, per tal que el públic pugui ser diferent en els dos blocs.

A la tarda del dia 31 s’està treballant una proposta que es preveu detallar en els propers dies. I és que el que volen és fer una processó, amb públic assegut, a la rambla de la Girada. Una opció, diuen, que encara no han tancat i, per tant, de la qual no han pogut donar més detalls.

El dia 1 serà la festa major dels petits, que es desenvoluparà sencera al pati de l’institut Milà i Fontanals. Al migdia hi haurà l’exhibició de Falcons i les tres colles castelleres vilafranquines i, a la tarda, l’actuació de lluïment dels balls. Enguany s’han quedat sense representació el Serrallonga, els Capgrossos, els Panderos, les Gitanes i el Ball Pla però, la resta, actuarà al pati del centre.

El dia 1 a la nit normalment hi ha el Ball de Foc organitzat pels Diables de Vilafranca però aquest és un dels actes que no han pogut readaptar i, per tant, no es farà, tot i que la colla ja està preparant un acte simbòlic per recordar aquesta jornada tan especial que per segon any s’ha hagut de suspendre.

Goigs en directe i pregó amb 500 cadires

Els goigs seran enguany en directe, i no enregistrats com l’any passat, però la novena començarà 15 minuts abans de l’habitual, a les 20.30h, perquè han hagut d’ajustar tots els horaris pel toc de queda.

Pel que fa al pregó, que es farà com sempre el dia 28 després de Goigs, es durà a terme com tradicionalment a la plaça Jaume I, però l’escenari no serà el Palau Baltà sinó que es posarà entre la basílica de Santa Maria i Vinseum, mirant cap al monument dels castellers, de tal manera que tota la plaça estarà plena de cadires. Concretament, n’hi haurà 500. Per tota aquella gent que es quedi sense entrada, Penedès Televisió oferirà el pregó en directe.

Els castells, la gran incògnita

Els administradors saben que una de les grans preguntes és si enguany es podrà veure algun castell per la festa major de Vilafranca. Pere Nin ha explicat que estan treballant en diferents propostes però que ara mateix no n’han tancat cap perquè estan pendents d’adaptar-ho tot a la normativa. Segons Nin, la cinquena onada “no ha ajudat gens”.

Programació musical

Un dels grans secrets fins ara guardats era quins grups de música tocarien per la més típica. I això també s’ha explicat aquest dimarts. A Vilafranca durant la festa major sonaran grans grups com poden ser Zoo, els Amics de les Arts, Suu, Els Pets o Gertrudis, entre altres, tots en diferents espais, amb públic assegut i amb mascareta.

El dia 28, a les 21h.30h, tocaran els Amics de les Arts i, tot seguit, Suu, al camp de futbol. A les 23h, tocarà Think a l’escola Sant Ramon.

El dia 29, a les 19h i a les 22h, Orquestra la Chatta, a l’escola Sant Ramon; a les 21.30h, Els Pets i, tot seguit, Gertrudis, al camp de futbol. A més a més, a les 23h, hi haurà concert de gralles a l’escola Dolors Piera.

El dia 30, a les 19h, Cobla Catània al parc del Tívoli; la Banda de Cardona a l’escola Sant Ramon (que també tocarà a les 22h) i a les 21.30h, Ciudad Jara al camp de futbol .Després de Ciudad Jara, tocarà Zoo, també al camp de futbol.

El dia 31, a les 19h, Cobla Catània a la plaça de la Sardana; The Show Must Go On, al Casal – on també tocarà a les 22h- i a les 21.30h Sra Tomasa i Jazzwoman al camp de futbol. A més a més. Joan Rovira tocarà a les 21.30 a l’escola Sant Ramon i, tot seguit, la Terrasseta de Preixens.

El dia 1 de setembre, a les 12h, a l’escola Sant Ramon, Morena Tradipatxanga. A la nit, a les 21.30h, Los Manolos i PD Pam Pool i Muerta Sánchez al camp de futbol. A les 21h, Qitus, Sunday’s Ska Jazzi Bandau a l’escola Sant Ramon.

Finalment el dia 2, a les 12h, la Portàtil FM, a l’escola Sant Ramon; a les 19h Dàmaris Gelabert al Casal; a les 19h, el grup Xató i, tot seguit, les Anxovetes, a l’escola Sant Ramon i l’Orquestra Cimarrón al Camp de Futbol.

Tot això, i molts espectacles més, com ara diferents obres de teatre al Casal, es podrà consultar a la web de la la festa major, on des d’aquest mateix divendres a les 9 del matí es podran reservar les entrades pels actes tradicionals, que són gratuïts, i comprar les que siguin per als concerts, que tindran un preu simbòlic d’entre 3 i 5 euros. Cal destacar que les primeres 24 hores la venta d’entrades estarà oberta únicament per als empadronats a Vilafranca.

A més també es podran reservar i comprar entrades de forma presencial a les taquilles del Teatre Cal Bolet el dilluns dia 16 de 18h a 20h i el dimarts dia 17 de 10h a 13h

També et pot interessar

Comentaris