L’Associació Empelt organitza per diumenge una visita guiada per nou capelles de Font-rubí

La capella de Sant Salvador de Pareres es podrà visitar de 15 a 17 hores
03/08/2021 - 18:00h

El guiatge anirà a càrrec d’un equip d’historiadors i arqueòlegs que s’han prestat voluntàriament a estudiar-les i fer-ne un recull

El municipi de Font-rubí gaudeix d’un gran patrimoni històric en forma de capelles i esglésies de diferents èpoques que conformen un bonic mosaic del municipi, envoltat de la natura, vinyes i barriades. Se n’han comptabilitzat fins a 14, algunes d’elles ja desaparegudes, d’altres de l’època romànica en runes i en general un gran patrimoni, cultural, històric i arquitectònic per explicar i conservar. L’Associació Cultural Empelt que des de fa més de 10 anys impulsa la cultura catalana amb innumerables activitats, organitza per diumenge una jornada de portes obertes de 9 d’aquestes capelles, on s’hi farà una guia per un equip d’historiadors i arqueòlegs del municipi que s’han prestat voluntàriament a estudiar-ne i fer un recull de la seva història.

Per tal de fer-ne una jornada inoblidable s’han planificat diverses activitats lúdiques en cada una de les capelles, entre d’altres una exposició de la col·lecció fotogràfica Temps i Silencis de Roger Velàzquez i Pere Pascual a Sant Joan de la Massana, o una actuació musical a la església de Sant Pere i Sant Feliu de la Companyia MINIMíssimA.

Els horaris seran els següents: Santa Maria de Bellvere (9 a 10h); Sant Vicenç de Morrocurt (10 a 12h); Sant Joan de la Massana (11 a 13h); Sant Pau de Grabuac (12 a 14h); Sant Salvador de Pareres (15 a 17h); Sant Andreu de l’Avellà (16 a 18h); Mare de Déu del Pilar (17 a 19h); Sant Miquel de Font-rubí (18 a 19h) i Sant Pere i Sant Feliu (19 a 20h)

L’activitat tindrà lloc en el marc de la Festa Major de Font-rubí. Aquesta és, una gran oportunitat de conèixer en profunditat la nostra història i preciosos racons del nostre municipi. Les inscripcions prèvies cal fer-les al telèfon 638 109 454.

També et pot interessar

Comentaris