El Festival Pau Casals tanca la 40a edició amb èxit artístic i de públic

Foto: Sílvia Isaach
29/07/2021 - 18:00h

Tot i la reducció d’aforament a causa de la pandèmia, el festival ha acollit 1.455 espectadors

El Festival Internacional de Música Pau Casals, organitzat un any més per l’Ajuntament del Vendrell i l’Auditori Pau Casals amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals i de l’Associació de l’Orgue del Vendrell, ha tancat la 40a edició amb una molt bona acollida del públic.

Després de la cancel·lació de l’any passat a causa de la pandèmia, El Vendrell ha acollit un total de sis concerts, amb la temàtica “Pau Casals i Amèrica” commemorant la importància del continent en la vida i la carrera del Mestre, a càrrec d’artistes nacionals i internacionals. A la 40a edició, tot i l’estricte compliment de les mesures de seguretat de la Covid-19, com la reducció d’aforament que s’ha mantingut al 50%, hi han assistit un total de 1.455 espectadors fins a esgotar les entrades d’alguns concerts, com el de la soprano Sara Blanch que, acompanyada del jove violoncel·lista Johannes Gray, el pianista Marco Evangelisti i el flautista Claudi Arimany, va reproduir el primer concert de la gira de Pau Casals per Estats Units, ara fa 120 anys.

Bernard Meillat, membre de la comissió assessora internacional de la Fundació Pau Casals i director artístic del Festival, també destaca el concert del pianista Javier Perianes, Premi Nacional de Música 2012, Artista de l’Any 2019 dels ICMA i encarregat del concert inaugural de l’edició amb un homenatge a Enric Granados i la seva amistat amb Pau Casals.
Enguany, el Festival també ha acollit el trio format pel pianista Eric Le Sage, el violinista Daishin Kashimoto i el violoncel·lista Claudio Bohórquez, que van reproduir el concert que va fer el Mestre a la Casa Blanca l’any 1961, l’actuació del violoncel·lista Santiago Cañón Valencia, acompanyat de la pianista japonesa Naoko Sonoda i els joves músics del Projecte Marlboro que amb Jonathan Brown, Alexander Janiczek, Claudio Martínez Mehner i Erica Wise van oferir un concert de música de cambra.

Malauradament el Festival no va poder gaudir d’un dels concerts estel·lars de l’edició, el de l’organista belga Bernard Foccroulle, que va haver de ser cancel·lat a causa de problemes de salut.

L’edició la va tancar “L’orquestra del Festival Pau Casals” amb els concertinos Alexander Janiczek i Lily Francis acompanyats de Claudio Martínez Mehner al piano, amb la participació també dels joves músics del Projecte Marlboro.

A part dels concerts, es van fer dues sessions de projeccions a l’Auditori del Tívoli, “Casals, director d’orquestra”, un recull d’imatges i documents que van mostrar la genialitat de Casals com a director, i “Casals a les Nacions Unides i Marlboro”, una projecció de fragments de concerts i discursos de Pau Casals a les Nacions Unides acompanyada dels joves músics del projecte Marlboro.

També et pot interessar

Comentaris