42 artistes participaran a l’últim Firart que viurà la Festa Major de Vilafranca

27/07/2021 - 10:24h

La 33a edició de l’autoservei d’art de petit format es farà del 21 d’agost a l’1 de setembre a la Capella de Sant Joan

Els administradors i l’equip de Petit Format anunciaven aquest dilluns que la celebració de la 33ª edició del Firart, l’autoservei d’art de petit format se celebrarà per darrer cop. En nom de Petit Format, Ramon Nadal, Quim Jubert i Ricard Rafecas explicaven que ha arribat l’hora de posar “punt final” a un esdeveniment que durant tots aquests anys ha permès acostar l’art al gran públic d’una manera més assequible. D’aquesta manera, i després que l’any passat la pandèmia obligués a cancel·lar l’edició del 2020, ara 35 anys després tanquen una etapa de la qual en surten amb el “convenciment de la feina feta”.

A la roda de premsa de presentació han aprofitat per agrair la col·laboració i implicació en tots aquests anys dels més de 500 artistes que hi han exposat, als 33 equips d’administradors amb qui han treballat des del 1988, però també a les empreses patrocinadores i la gent del Servei de Cultura i de la Unitat de Serveis de l’Ajuntament de Vilafranca i com no del públic que “des del primer dia es va fer seu el Firart”

Nadal, Jubert i Rafecas són del parer que aquest format “està esgotat” i que ara és el moment que “sorgeixin noves fórmules expositives per mantenir viva i fer encara més engrescadora la presència de les arts visuals durant els dies de la Festa Major”.

Com serà el Firart d’enguany

El Firart d’enguany es celebrarà del 21 d’agost a l’1 de setembre a la Capella de Sant Joan i la inauguració es farà a les 8 del vespre del 21 d’agost. L’edició d’enguany acollirà 42 artistes que han estat seleccionats pels mateixos organitzadors representants de les edicions anteriors. Precisament el nombre d’artistes serà inferior al dels anys anteriors a causa de la pandèmia i és que per qüestions d’aforament i distàncies s’ha deixat l’espai del mig de la capella lliure. En aquest sentit una de les novetats obligats per la Covid serà que el nombre màxim de persones que poden entrar a la capella serà de 40 i per primera vegada hi haurà un control d’accés a l’espai

L’horari d’obertura del Firart serà del 22 al 26 d’agost, de 19 a 22h i del 27 d’agost a l’1 de setembre, de 12 a 14h i de 19 a 22h. La subhasta de l’1 d’agost serà un any més al pati de l’escola Estalella Graells, a partir de les 18.30

L’última directora de la subhasta

Finalment, es va anunciar que enguany la persona encarregada de dirigir la subhasta serà la narradora i actriu vilafranquina, Jordina Biosca.

També et pot interessar

Comentaris