Salvador Alsius presenta el seu llibre “Com TV3 no hi ha(via) res”

23/07/2021 - 17:00h

El veterà periodista i pioner de la televisió pública catalana clourà dimecres el cicle “Tertúlies als cellers” a caves Torreblanca

El periodista i un dels rostres icònics de TV3, Salvador Alsius (Barcelona, 1948) serà el convidat de la darrera sessió del cicle de Tertúlies d’estiu als cellers, que tindrà lloc dimecres, dia 28 de juliol, a les 8 del vespre, a les caves Torreblanca, a Sant Miquel d’Olèrdola. Alsius parlarà amb la periodista de Ràdio Vilafranca, Laia Paretas, del seu llibre Com TV3 no hi ha(via) res (Pòrtic, 2021) en el qual el veterà periodista fa un exercici de memòria per parlar dels orígens de la Televisió de Catalunya i de l’impacte que va tenir el seu model de televisió de proximitat en el panorama comunicatiu català i espanyol del moment.

Icona de la televisió pública

Això a banda, Salvador Alsius, una autèntica icona de la televisió pública catalana com a presentador del Telenotícies migdia entre 1984 i 1987, proposa en el seu darrer llibre una reflexió sobre els aspectes periodístics, polítics i lingüístics d’aquell projecte sorgit fa boi quaranta anys. Alsius, recull el clima humà que va acompanyar el naixement de TV3, però també reflexiona sobre el futur de la televisió pública a la vista dels nous reptes que plantegen tant la proliferació de les xarxes socials i com els canvis tecnològics que afecten d’una manera primordial el món audiovisual i, d’una manera més concreta, l’accés a la informació.

Degustació de cava i tast de formatges

La vetllada, que clourà el cicle organitzat per La Cultural Llibreria, Vinseum, la Biblioteca Torras i Bages, Ràdio Vilafranca i Penedès Televisió, finalitzarà amb una degustació cava rosat Torreblanca i un tast de formatges, gentilesa de Xerigots. L’acte és gratuït, però per assistir-hi caldrà fer una reserva prèvia a través de la pàgina web de Vinseum, tota vegada que l’aforament és limitat. Per a les persones que no puguin seguir la tertúlia en directe, Ràdio Vilafranca en farà una reemissió.

També et pot interessar

Comentaris