El sadurninenc Ian Bermúdez publica el còmic “Transitem”

14/07/2021 - 16:00h

L’obra s’endinsa en la història d’un noi i la descoberta d’una potent xarxa d’afectes i d’activisme trans

Després de superar una campanya de finançament popular a través de la plataforma Verkami que va obtenir 243 aportacions finalment el sadurninenc Ian Bermúdez ha pogut publica el còmic titulat Transitem. A la novel·la gràfica el protagonista pren una decisió important sobre la seva transició. En paral·lel, la seva feina com a professor i les experiències de les seves amistats li permetran entrar en contacte amb la resta del col·lectiu, i alhora obrirà els ulls sobre les dificultats que encara els queden per superar a les persones trans. El retrobament amb les amistats i la realitat de l’escola en la qual treballa despertaran les seves ganes de crear un canvi en la societat. A partir d’aquí, entrarà en contacte amb l’activisme, s’obrirà a una nova xarxa d’afectes i, amb sorpresa, descobrirà emocions i sentiments que mai no hauria imaginat. Aquest és l’argument del còmic Transitem, que ja es pot trobar a les llibreries en catala i en castellà.

Ian Bermúdez és llicenciat en Filologia Anglesa i Màster en traducció i interpretació. Actualment cursa estudis d’escriptura i és professor d’anglès i d’alfabetització en una escola per a persones adultes. Ha traduït al castellà llibres com Ecoeducación de Daniel Goleman (Joventut). Va ser integrant de l’equip de traducció de: Políticas Trans: Una antología de textos desde los estudios trans norteamericanos (Egales, 2015), Desvetllant els misteris del naixement i la mort, saviesa budista per a la vida de Daisaku Ikeda (Ediciones Civilitzacion Global, 2015), i de l’equip de correcció de Terra de Ningú: Perspectives feministes sobre la independència (Pol·len edicions, 2017). Entre la seva obra publicada es troba el poemari Ser h (u)ome*∞(à) (Edicions Bellaterra) i la novel·la gràfica Transito (Edicions Bellaterra i Pol·len edicions).

Les il·lustracions del còmic han estat a càrrec de Lucía de Palau, una il·lustradora i artista multidisciplinar. El continent del llibre també ha tingut en compte la protecció del medi ambient. Transitem ha estat ecoeditat i compta amb el segell Llibre Local. En tot el procés del llibre, s’han aplicat mesures per minimitzar l’impacte ambiental, com ara l’ús de paper certificat i reciclat i la comunicació ambiental a través de la motxilla ecològica Bookdaper. El llibre es presentarà el proper divendres 23 de juliol (19h) a la Fundació Enllaç de Barcelona.

També et pot interessar

Comentaris