El FIMPC continua amb el concert d’orgue a càrrec de Bernard Foccroulle

14/07/2021 - 10:26h

Tindrà lloc dijous que ve a les 20.30h a l’església parroquial del Vendrell

L’Església parroquial del Vendrell acollirà dijous, a les 20.30h, un concert d’orgue a càrrec de l’organista belga Bernard Foccroulle, una audició excepcional organitzada pels Amics de l’Orgue del Vendrell i que s’emmarca en el programa del 40è Festival Internacional de Música Pau Casals (FIMPC) que s’inicia aquest dissabte. El lema del concert és “Cap a les arrels de Bach”, el compositor predilecte de Pau Casals. Les entrades es poden adquirir a un preu de 15 euros o bé 10 euros amb descompte a la pàgina web https://temporada.koobin.cat.

Des de l’organització d’aquest concert es remarca la coincidència de Foccroulle amb Casals pel que fa a ideals com la democràcia, la pau i la justícia, alhora que “tots dos comparteixen una passió per Bach, de qui Foccroulle ha fet unes gravacions completes, una de les referències més grans de la discografia (16 CD del segell Ricercar)”, s’apunta des dels Amics de l’Orgue.

Bernard Foccroulle, qui aprecia l’orgue del Vendrell que va poder tocar en un viatge anterior a Catalunya, ha creat per a dijous que ve un programa que “hauria encantat Casals, que comença per les seves fonts d’inspiració italianes, franceses i nord-alemanyes i acaba amb la Fantasia i fuga en sol menor, BWV 542, una de les seves obres més misterioses, de la qual no ha sobreviscut cap manuscrit”, es diu també des de l’organització del concert.

Biografia

Bernard Foccroulle va néixer a Lieja (Bèlgica) el 1953. Va començar la seva carrera internacional com a organista a mitjans dels anys setanta, tocant un ampli repertori des del Renaixement fins a la música contemporània. Ha interpretat moltes estrenes mundials de compositors com Philippe Boesmans, Brian Ferneyhough, Betsy Jolas, Xavier Darasse, Jonathan Harvey, Pascal Dusapin; al mateix temps, va enregistrar obres mestres del repertori d’orgue, des de Francisco Correa de Arauxo fins a Charles Tournemire, des de Heinrich Scheidemann fins a Dietrich Buxtehude.

Als anys vuitanta va ser membre fundador del Ricercar Consort, dedicat principalment a la música barroca alemanya.

La seva discografia com a solista inclou més de quaranta CD. Entre 1982 i 1997, va gravar les obres completes per a orgue de Johann Sebastian Bach per al segell Ricercar. Per a aquests enregistraments, va triar acuradament els instruments històrics més ben conservats. Des de llavors ha dedicat la major part del seu temps com a intèrpret a l’Escola d’Alemanya del Nord. El 2007, el seu enregistrament de les obres d’orgue completes de Dietrich Buxtehude va guanyar el Diapason d’Or i el Grand Prix de l’Académie Charles Cros entre altres premis.

A més de recitals d’orgue en solitari a tot el món, Foccroulle toca regularment amb cantants, amb cornetistes com Jean Tubéry i Lambert Colson, així com amb el cantant palestí i llaütista Moneim Adwan.

També et pot interessar

Comentaris