La Festa de la Fil·loxera dóna el tret de sortida al 40è aniversari

13/07/2021 - 18:14h

L’entitat sadurninenca nomena com a nou president a Èric Rojano, que pren el relleu de Montse Vallverdú en el càrrec

La Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia ha donat el tret de sortida als actes del 40è aniversari, amb el Dinar del Brot a l’Ermita d’Espiells, prop de la vinya on el mes d’octubre de 1887 es va detectar el primer cep infectat per una fil·loxera al Penedès.

L’acte, que tradicionalment serveix per engegar els motors de la Festa, va servir per presentar el cartel del 2021, de la Marta Cuscó, la samarreta commemorativa de l’aniversari feta per Carles Canals i el nou programa imprès de la Festa, que inclou el còmic dissenyat per Albert Carbó.

El còmic “El batec d’un poble” és una aposta de present i de futur que tindrà 10 capítols, un per cadascun dels anys entre el 40è aniversari, d’aquest 2021, i fins el 50è aniversari el 2031. “El còmic és, doncs, un projecte que va més enllà d’aniversaris i pandèmies i que demostra el caràcter positiu i de futur amb què la renovada Comissió assumeix el repte de conduir la Festa”, aseguren des de l’entitat.

La samarreta i del programa el 2021 ja es poden comprar a la botiga virtual de la Festa de la Fil·loxera.

Novetats de la Festa

L’Associació Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia està treballant per tornar a celebrar la Festa els dies 7 i 8 de setembre. Coincidint amb l’any del 40è aniversari, l’entitat té la voluntat de recuperar la Festa en el seu format tradicional després que l’any passat s’hagués de suspendre a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19.

És per aquest motiu que l’Associació obrirà, del dimecres 21 al divendres 23 de juliol, el procés d’inscripcions per participar a la Festa del 7 i 8 de setembre, un procés que per primera vegada serà telemàtic a www.festadelafiloxera.cat però que també es podrà fer de forma presencial el dijous 22 de juliol, de sis a vuit de la tarda, al Casal d’Entitats.

D’altra banda, els cursos de foc obligatoris per a nous participants seran el divendres 23 i el dilluns 26 de juliol a dos quarts de vuit del vespre i, a partir del dimarts 31 d’agost tindran lloc els tallers infantils.

Precisament una de les novetats d’aquest 2021 recau en la Festa de la Fil·loxera infantil que, en cas de poder-se celebrar en normalitat, modificarà el seu recorregut i farà el mateix que ja es fa la Festa del dia 8 a la nit començant al capdamunt del carrer Raval i finalitzant a la Plaça de l’Església.

Una altra de les novetats del 40è aniversari serà la inclusió dels ceps a la petada final de l’Escampada del dia 7, on petaran amb el seu tradicional foc vermell simulant la infecció després de l’arribada de la plaga.

Nou president

L’inici dels actes del 40è aniversari de la Festa de la Fil·loxera ha coincidit amb un relleu a la presidència de l’Associació Festa de la Fil·loxera. L’assemblea extraordinària del passat dimecres va certificar l’elecció d’Èric Rojano com a nou president de l’entitat agafant el relleu de Montse Vallverdú.

La Comissió de la Fil·loxera, encapçalada per Èric Rojano, queda integrada per Xavi Roig (secretari), Xavi Jarque (tresorer), Raul Duran (material i logística), Laura Sánchez (inscripcions), Ciscu Ruiz (publicitat), Joan Àguila i Maria Cantí (botiga), Laia Albiol (formacions), Edgar Mata (comunicació) i Marcel Martínez (gestió de socis i tresoreria).

També et pot interessar

Comentaris