El cicle Paraules als Claustres continua amb el concert ‘Acte de fe’

12/07/2021 - 15:53h

L’espectacle és una relectura de cançons tradicionals religioses passades pel sedàs del segle XXI

Aquest dissabte, a les 21h, el pati del Claustre de Sant Francesc es convertirà en el singular escenari per escoltar i veure el concert sonor i visual que amb el títol Acte de fe presenten els artistes Carlos Martorell, Adrià Grandia i Marc Vilajuana amb la col·laboració especial de la il·lustradora Estel·la Juvanteny.

Acte de fe és una relectura de cançons tradicionals religioses passades pel sedàs del s.XXI, una recerca que actualitza aquests discursos espirituals, artificis humans per intentar entendre i aconseguir allò que no podem. I és que avui dia ​ ens enfrontem i relacionem amb la tecnologia i les icones mediàtiques amb la mateixa fe (o escepticisme) que s’ha fet amb la religió durant tota la història​.

Aquest paral·lelisme el volen reflectir mitjançant una litúrgia mediada per una intel·ligència artificial​: un algorisme opac, una caixa negra amb la què habitualment ens relacionem per utilitzar qualsevol xarxa social o aplicació però de la què no en podem veure el contingut, i amb la què hem de confiar les nostres dades, la nostra ànima digital. El projecte el constitueixen quatre persones que venen de diverses generacions, però què comparteixen interessos sobre l’experimentació en totes les seves vessants, inclosa la tecnològica, el fet religiós i, sobretot, la música.

Carlos Martorell és artista visual i sonor. Investiga la intersecció simbiòtica entre humans i tecnologia, així com en la relació entre imatge/moviment i so; Amb la viola de roda, instrument mil·lenari, Adrià Grandia ha sabut nodrir-se dels diferents estils musicals. Avui en dia encara es troba en definició i és cada intèrpret qui li sap donar una nova mirada a través del seu calidoscopi; Marc Vilajuana és un artista escènic multidisciplinar, performer i creador. Avui dia treballa com a ballarí, cantant i intèrpret al musical Maremar de Dagoll Dagom i a​​ Kórps ​de Miquel Barcelona com a ballarí i cantant. Finalment, Estel·la Juvanteny ha desenvolupat tota una metodologia performativa de traducció sonora, que reté l’essència del traç que la caracteritza i que li permet explorar les interrelacions, sensacions i discursos entre els elements que conformen tot l’exercici d’Acte de fe en un espai més abstracte.

Acte de fe és un espectacle gratuït programat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca dins el cicle Paraules als Claustres. Per assistir-hi és imprescindible inscriure’s a enviant un correu electrònic a: cultura@vilafranca.org L’aforament al claustre és limitat i les inscripcions s’admetran fins a esgotar l’aforament.

També et pot interessar

Comentaris