La 40a edició del festival del Vendrell dedicat a Pau Casals arrenca aquest dissabte

Avatar
09/07/2021 - 18:09h

La inauguració anirà a càrrec del pianista Javier Perianes

Aquest dissabte, dia 10 de juliol, arrenca l’emblemàtica 40a edició del tradicional Festival Internacional de Música Pau Casals (FIMPC) del Vendrell. Després de la cancel·lació de l’any passat a causa de la pandèmia, la vila nadiua del mestre Pau Casals acull la nova edició, que s’allargarà fins al dia 22 d’aquest mes de juliol. Enguany, l’Ajuntament del Vendrell i l’Auditori Pau Casals, amb la coŀlaboració de la Fundació Pau Casals i de l’Associació de l’Orgue del Vendrell, han programat un total de set concerts sota la temàtica “Pau Casals i Amèrica”, commemorant la importància del continent americà en la vida i la carrera del mestre.

La programació comptarà amb artistes nacionals i internacionals de gran renom, com el pianista Javier Perianes, Premi Nacional de Música 2012 i Artista de l’Any 2019 dels ICMA, que oferirà el concert inaugural d’aquest dissabte, titulat “La mort de Granados, una tragèdia” i homenatjant a Enric Granados i la seva amistat amb Casals. La mort de Granados va ser un cop molt dur per Casals, un sentiment que es reflecteix en les obres escollides per Perianes. L’actuació prevista a l’Auditori Pau Casals s’iniciarà a les 20h.


Dimarts, segon concert

A aquest concert inaugural el seguirà, dimarts que ve, també a les 20h i a l’Auditori Pau Casals del barri marítim de Sant Salvador, l’actuació de la soprano Sara Blanch, que reproduirà el primer concert de la gira de Pau Casals per Estats Units, ara fa 120 anys, amb la soprano Emma Nevada, i dos joves violonceŀlistes: el colombià Santiago Cañón Valencia i el nord-americà Johannes Gray, guanyador del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violonceŀlistes 2018.

El FIMPC 2021 també comptarà amb l’organista belga Bernard Foccroulle, concert organitzat per l’associació Amics de l’Orgue del Vendrell i del qual n’informem al peu d’aquesta informació.

Resta de concerts

Pel que fa a la resta del programa del FIMPC 2021 a partir de divendres de la setmana que ve, dia 16 de juliol i del qual informarem en la propera edició del 3d8, el violonceŀlista colombià Santiago Cañón-Valencia, un dels més destacats de la seva generació, interpretarà tres grans sonates per a violoncel acompanyat de la brillant pianista japonesa Naoko Sonoda (divendres 16, a les 20h); el trio format pel pianista Eric Le Sage, el violinista Daishin Kashimoto i el violoncel·lista Claudio Bohórquez reproduirà el concert que Pau Casals va fer a la Casa Blanca l’any 1961 (dissabte 17, a les 20h); dimarts 20 de juliol serà el torn de dotze joves músics amb molt talent i els quals han treballat amb músics experts com Jonathan Brown, Alexander Janiczek, Claudio Martínez Mehner o Erica Wise durant una setmana, que oferiran un programa variat de música de cambra; mentre que el 40è FIMPC el tancarà l’Orquestra del Festival Pau Casals amb els concertinos Alexander Janiczek i Lily Francis, acompanyats de Claudio Martínez Mehner al piano, que interpretaran un quintet de Mendelssohn i dues obres mestres, el Concert de Bach i Divertimento de Bartók.

També et pot interessar

Comentaris