Dediquen una pàgina web al professor i erudit vilafranquí Pere Grases

08/07/2021 - 11:00h

Promoguda per la Fundació Pedro Grases, permet descarregar les seves obres completes

La biografia i l’obra inteŀlectual del professor i erudit Pere Grases, nascut a Vilafranca el 1909, és ara molt més a l’abast a través de la nova pàgina web (www.fundacionpedrograses.com) que ha posat a la xarxa la Fundació Pedro Grases, amb seu a Veneçuela i que presideix la filla de l’erudit, Maria Assumpció Grases Galofré, que és precisament qui signa l’oferiment només obrir la pàgina. Entre molts altres aspectes, aquesta web inclou la totalitat dels 21 volums de l’obra completa del mestre Pere Grases, que es poden descarregar gratuïtament, i també els 26 volums de l’obra completa de l’erudit americà Andrés Bello, edició que Grases va dirigir i impulsar, així com altres llibres i estudis sobre pensament polític veneçolà o una antologia sobre Bello i el bellisme.

La Fundació Pedro Grases, amb seu a l’edifici biblioteca Pedro Grases a la Universitat Metropolitana de Caracas, posa a l’abast amb aquest nou web un important conjunt d’informació sobre la vida, l’obra i el llegat de Pere Grases, mort a Caracas el 2004, des d’una completíssima nota biogràfica i currículum fins als escrits i opinions que sobre aquesta temàtica han donat a conèixer erudits i especialistes. La completa semblança sobre el mestre i el seu currículum s’acompanya de treballs sobre l’emigració i l’exili amb fotografies i documents històrics, fins i tot caricatures i dibuixos (un d’ells del seu amic Pau Boada).

El web inclou igualment mitja dotzena de vídeos i alguns àudios amb entrevistes a Grases, un recull d’entrevistes en mitjans escrits i un apartat dedicat a distincions i reconeixements, amb discursos que es poden descarregar, com el de la concessió del doctorat honoris causa de la Universitat de Barcelona el 1985. No hi manquen tampoc estudis sobre el treball de recerca de la bibliografia americana que Grases va desenvolupar, amb un apartat especial per a la Universitat Metropolitana de Caracas (UNIMET) fundada per Eugenio Mendoza a proposta i suggeriment de Pedro Grases, universitat a la qual l’erudit vilafranquí va donar els 70.000 volums que formaven el gruix hispànic de la seva biblioteca personal, inaugurada el 1983 i ubicada en un edifici que porta el seu nom. La pàgina permet descarregar igualment les publicacions que la Fundació Pedro Grases ha portat a terme aquests darrers anys.

També et pot interessar

Comentaris