La bassa gran de Sant Llorenç serà aquest divendres un santuari de la poesia

Avatar
08/07/2021 - 10:00h

Els recitals van néixer amb la voluntat de portar la lírica a indrets gens habituals

La bassa gran de Sant Llorenç d’Hortons acollirà avui, a partir de les 10 de la nit el recital ‘Poetes a la bassa gran’, després d’haver-lo de traslladar l’any passat de l’indret a recer d’“El Pàmpol”– l’escultura aŀlusiva a la vinya de Juanjo Novella– per les restriccions imposades per la pandèmia.
Antigament, la bassa gran havia fet de punt de trobada de les dones que hi anaven a fer la bugada (encara s’hi conserva el safareig públic), i també de qui hi anava a omplir els càntirs d’aigua fresca i a xerrar del que passava al poble.


Punt de trobada

La font està situada justament al final del poble i és una mena de frontera entre el nucli urbà i l’entorn natural. La tradició de la font com a lloc de trobada i de la paraula ha estat també important a l’hora d’escollir-la com a escenari ideal per fer-hi els recitals de poesia les nits d’estiu.

La quarta edició del ‘Poetes a la bassa gran’ comptarà amb tres veus i tres maneres de fer ben diverses. Sílvia Amigó (Sant Cugat Sesgarrigues, Alt Penedès, 1965), Joan Navarro (Oliva, La Safor, 1951) i Veronika Paulics (São Paulo, Brasil, 1967) recitaran una mostra de la seva obra aquesta nit.
A més del recital, l’acte també inclou, al final, la possibilitat de prendre una copa de vi o cava de manera distesa, de poder conversar amb els poetes convidats i, també, de comprar els seus llibres.

També et pot interessar

Comentaris