Dijous es presenta el Premi Sant Jordi de literatura catalana al Vendrell

07/07/2021 - 10:00h

Víctor García Tur presentarà l’obra “L’aigua que vols” a la Fundació Apel·les Fenosa

Òmnium Cultural Baix Penedès organitza per aquest dijous la presentació del llibre L’aigua que vols amb la presència del seu autor, Víctor Garcia Tur, darrer guanyador del Premi Sant Jordi amb aquesta novel·la. L’acte tindrà lloc a la Fundació Apel·les Fenosa a les 19h i comptarà amb la presentació a càrrec d’Albert Pijuan, autor calafellenc recentment guardonat amb el Premi Pin i Soler i el Premi Finestres per la seva obra Tsunami. Per assistir a la presentació cal inscripció prèvia a través d’aquest enllaç: https://ja.cat/aiguaquevolsVendrell

El Premi Sant Jordi de novel·la és un dels més prestigiosos de la literatura catalana. Es convoca ininterrompudament des de l’any 1960, quan va agafar el relleu del Premi Joanot Martorell. En el seu palmarès hi trobem noms com Mercè Rodoreda, Manuel de Pedrolo, Pere Calders, Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig, Jaume Cabré o Baltasar Porcel. Creat i atorgat per Òmnium Cultural, el premi s’entrega durant la Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes, el mes de desembre i té una dotació de 60.000 euros.

Víctor García Tur. (Barcelona, 1981). És autor del recull de contes Twistanschauung (2009), premi Documenta, i de les novel·les Els ocells (2016) i Els romanents (2018), guanyadores dels premis Marian Vayreda i Just M. Casero, respectivament. Ha publicat els seus relats en diferents antologies com Veus de la nova narrativa catalana (Empúries, 2010), Black Pulp Box (Aristas Martínez, 2012), Els caus secrets (Editorial Moll, 2013) o Riplay (Adriana Hidalgo Editora, 2015). El 2019 va guanyar el Premi Mercè Rodoreda de contes pel volum El país dels cecs (Proa). En col·laboració amb Emily McBride, ha publicat Misanderstunding (New Niu Press, 2014) i Afterword (2015). És professor de l’escola Bloom de literatura i de disseny a l’Escola Eina.

També et pot interessar

Comentaris